Влада

Начальник житомирського управління СБУ розповів, що на акції АТОшників є «кримінальні авторитети»

22 June 2016, 15:40

22 червня на акцію учасників АТО з перекриття траси Київ-Чоп прибув начальник управління СБУ в Житомирській області Володимир Пахнюк. Під час спілкування активістів з начальником Житомирської поліції Пахнюк попросив, щоб акцію залишили «кримінальні авторитети».

«Тут дійсно частина людей – високопатріотичних українців, які добиваються своїх законних прав, але поблизу в тому числі знаходяться «кримінальні авторитети», які, я відкрито заявляю, є серед вас. Я хотів би, щоб вони залишили вказану акцію протесту. Ця акція не для них, вони повинні йти туди, де вони повинні бути. Їхні справи розглядаються в суді, вони повинні сьогодні стояти біля суду і просити, щоб суд прийняв законне рішення, в зв’язку з тим, що вони підозрюються у вчиненні злочину, в тому числі по статті №263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України. Я це офіційно заявляю», - сказав Володимир Пахнюк.

На цей заклик відреагував активіст Ігор Пирожок, член громадської ради при Житомирській ОДА.

«Ця людина говорить про мене. Наразі я тут знаходжуся як помічник депутата Житомирської обласної ради Віталія Вітусевича (фракція Радикальної партії Олега Ляшка – ред.), член громадської ради при Житомирській ОДА. Зі мною знаходяться люди, які представляють фермерські господарства, які ми вивели з тіні, вмовили вийти з тіні і зареєструвати землю. В результаті цю землю повиставляли на аукціон і відбирають в них, бо немає керівництва. А начальник СБУ тут стоїть і бреше. Так, я зараз проходжу по звинуваченню у 263 статті ККУ, але поки рішення суду не винесено, я такий самий невинний як і всі. А звинувачувати по дзвінку, по власному рішенню, ніхто не має права, якщо в нас цивілізована держава. От і все», - відповів Ігор Пирожок.

Нагадаємо, Ігор Пирожок був затриманий 23 травня 2015 року в Житомирі співробітниками СБУ при спробі продати бойові гранати. Було вікрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. 25 травня суд відпустив Пирожка під домашній арешт. У коментарі Житомир.info Пирожок розповів про розслідування справи та сепаратистів в обласному управлінні СБУ. В березні цього року Ігор Пирожок заявляв, що начальник УСБУ особисто приніс на сесію облради компромат проти нього.

Як повідомляв Житомир.info, 22 червня житомирські активісти на півгодини перекривали трасу Київ-Чоп, протестуючи проти бездіяльності управління Держгеокадастру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі