Влада

13 районів Житомирської області подали пропозиції щодо утворення 22 територіальних громад

24 June 2016, 14:39

24 червня на засіданні регіональної робочої групи з питань об’єднання територіальних громад 13 районів Житомирської області запропонували утворення 22 об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«На засідання робочої групи було винесено пропозиції від 13 районів області щодо формування 22 об’єднаних територіальних громад: Баранівського – 2 ОТГ, Брусилівського – 1 ОТГ, Хорошівського – 1 ОТГ, Ємільчинського – 1 ОТГ, Житомирського – 1 ОТГ, Коростенського – 1 ОТГ, Коростишівського – 1 ОТГ, Лугинського – 1 ОТГ, Новоград-Волинського – 6 ОТГ, Олевського – 2 ОТГ, Попільнянського – 2 ОТГ, Романівського – 1 ОТГ, Ружинського – 1 ОТГ», - інформує прес-служба.

Провів засідання голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський, були присутні голова обласної ради Анжеліка Лабунська, заступник голови ОДА Ігор Гундич, керівники структурних підрозділів ОДА, районів та міст області та голови райрад.

Зі слів Сергія Машковського, у 2015 році в області створено 10 ОТГ, дев’ять з яких мають власні міжбюджетні відносини з державою.

«Сьогодні ми маємо детально обговорити створення ще 22 громад та надати 21 липня на сесію обласної ради пропозиції від робочої групи щодо спроможності кожної», - сказав губернатор.

Машковський також попередив представників органів місцевого самоврядування про неприпустимість тиску на громади як з метою стримування процесу об’єднання, так і до його стимулювання.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно житомирський губернатор доручив створити пожежні підрозділи у всіх об’єднаних громадах.

Фото ЖОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі