Події

ВССУ підтримав доводи прокуратури щодо незаконності надання землі у житомирському гідропарку

24 June 2016, 17:39

Прокуратура Житомирщини переконала Вищий спеціалізований суд України у передчасності рішень судів попередніх інстанцій, які визнали законність надання 78 особам землі у житомирському гідропарку.

Про це 23 червня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Суд касаційної інстанції підтримав доводи прокуратури Житомирської області щодо необґрунтованості судових рішень, якими відмовлено у задоволенні позову прокуратури про повернення Державному підприємству земель лісогосподарського призначення у районі гідропарку у м. Житомирі. Йдеться про протиправне надання у приватну власність 78 громадянам у районі гідропарку та «Житомирводоканалу» для ведення садівництва понад 10 га земель лісогосподарського призначення, які перебували у постійному користуванні ДП «Житомирський військовий лісгосп». Виділення землі з порушенням вимог Лісового та Земельного кодексів України приватним особам, які розпочали забудову у приміській зоні відпочинку, викликало значний резонанс та обурення громадськості. З метою усунення виявлених порушень та припинення незаконного користування лісогосподарськими землями, прокуратура звернулася до суду із позовом», - повідомляє прокуратура.

Однак рішенням Житомирського районного суду, яке апеляційний суд Житомирської області залишив у силі, у задоволенні позовних вимог прокурора було відмовлено.

«Ппрокуратура області звернулася до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ із касаційною скаргою на рішення судів першої та апеляційної інстанцій і одночасно заявила клопотання про зупинення їх виконання. Суд касаційної інстанції із доводами прокурора щодо передчасності висновків судів попередніх інстанцій погодився, скасував оскаржувані рішення та передав справу на новий розгляд до Житомирського районного суду», - інформує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році простих житомирян почало непокоїти вирубування дерев у житомирському гідропарку. Пізніше активісти виступили проти будівництва в зоні гідропарку. У березні 2016 року прокуратура Житомирської області внесла до Вищого спеціалізованого суду України касаційну скаргу на рішення судів першої та апеляційної інстанцій щодо повернення державних земель в районі житомирського гідропарку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі