Місто

У Житомирі презентували карту перейменованих вулиць і показали, як виглядатимуть нові таблички

29 June 2016, 14:42

Буклет з новими назвами перейменованих вулиць Житомира презентував краєзнавець Георгій Мокрицький 29 червня у прес-центрі міської ради. У виданні є карта, історії про визначні місця Житомира, а також роз’яснюється походження нових назв, які з’явилися внаслідок виконання закону про декомунізацію.

«Цей буклет виконує дві функції: з одного боку дає інформацію про перейменовані об'єкти, а з іншого боку ми даємо інформацію, написані легкою мовою замітки про те, що можна побачити у нашому місті з цікавих об'єктів», - розповів краєзнавець.

Попри те, що навколо назв деяких вулиць досі точаться обговорення, а мешканці планують оскаржувати перейменування, до буклету увійшов перелік зі 119 назв.

«70 років тому назад, коли більшовики взяли Житомир, ніхто нікого взагалі не питав, має відношення Ленін до Київської вулиці? Не має відношення. Назвали і все. Я думаю, що у нас була можливість в країні і зокрема в Житомирі обговорити ці питання на різних рівнях, я думаю, булло достатньо можливості і часу для того, щоб врахувати всі побажання. Я думаю, що смислу заговорювати це і обговорювати вже нема», - сказав Георгій Мокрицький.

Міський голова Сергій Сухомлин також показав, як виглядатимуть таблички з вказівкою перейменованих вулиць.

«На даний момент всі таблички затверджені для різних зон міста: історичної частини - одного вигляду, і для решти вулиць будуть таблички двох видів. Ми приведемо місто в порядок і вже на всіх будинках будуть назви вулиць з нумерацією будинків», - розповів Сергій Сухомлин.

Георгій Мокрицький також прокоментував вигляд табличок, які планують розміщувати на центральних вулицях.

«Це дореволюційний житомирський знак. Точно такі знаки з підсвіткою до революції були в Житомирі. Вони світилися ввечері і були на всіх будинках», - сказав він.

Нові таблички вже за кілька тижнів почнуть встановлювати на фасадах будинків по центральним вулицям,а буклети всі охочі зможуть придбати у книгарнях Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі