Місто

Комісія Житомирської міськради з’ясовуватиме, чи загрожує будівництво заправки на Жуйка сусіднім будинкам

29 June 2016, 15:51

Сліди від важкої будівельної техніки та будинки, які буквально звисають над урвищем – в такому стані зараз перебуває будівельний майданчик на вулиці Жуйка в Житомирі. Зовсім скоро на схилі перед Бердичівським мостом через річку Тетерів мала би з’явитись автомобільна заправка, але роботи призупинили через скарги місцевих жителів.

«Приходили до міської ради місцеві мешканці, але вони більш занепокоєні тим, що внаслідок будівництва можуть завалитись будинки. Людей більше всього це непокоїть. Наразі роботи зупинені, ми зараз з’ясовуємо питання доцільності зупинки саме в частині укріплення стіни. Тому що може піти дощ, і буде горе. Але наразі поки що роботи зупинені, оскільки вони не взяли картку на порушення благоустрою, таку формальність. Але я думаю, що вони швидко усунуть це. Створимо комісію зараз, і, оскільки у забудовника є всі документи, висновки і дозволи на будівництво, ми будемо вивчати стан ось цих будиночків. Тобто, як це будівництво буде впливати на стан цих будинків», - прокоментував 29 червня перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

Представники забудовника вважають скарги місцевих безпідставними, бо мають усі необхідні висновки та дозволи. Усі документи вони отримали ще в минулому році, а зараз вимушені зупинити будівництво.

«На жаль, менталітет у нашого народу такий, що, як кажуть, «здохла у сусіда корова - дрібниця, а приємно». Тобто коли там був бомжатник, напівзруйнований будинок, засипаний порожніми пляшками, шприцами - це всіх влаштовувало. Як тільки там почали наводити порядок, відразу виникла низка питань: а з нами порадилися? Ну, вибачте, а коли там були ці наркомани, алкоголіки та бомжі, хтось вирішував це питання? Ні. Зараз там буде європейська заправка. І я думаю, що вона ніяк не погіршить стан міста і району, в якому вона буде побудована», - переконаний представник забудовника Вадим Фомін.

Якщо ж у міській раді дозволять продовжити будівництво, то представники забудовника обіцяють вже через два-три місяці ввести автозаправку в експлуатацію.

Як повідомляв Житомир.info, засідання Житомирського виконкому 17 червня про будівництво багатоповерхового будинку на вул. 1 Травня завершилося скандалом через незгоду жителів сусідніх будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі