Влада

Житомирських дітей не бояться відпускати на море і планують закупити путівки

29 June 2016, 16:51

Житомирських дітей керівництво області вже не боїться відпускати на відпочинок та оздоровлення до моря, і планують закупити путівки.

Про це Житомир.info розповів заступник начальника управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Олександр Антонюк.

«Минулими роками переможцями тендерів були табори, які розташовані у нас в Житомирській області. Біля моря не було нічого. І в цьому році є житомирські табори. У 2014 році, ви розумієте, що батьки не могли відправляти дітей, і ми самі переживали за безпеку перебування дітей за межами Житомирської області. Так само і у 2015 році. У нас були пропозиції. Але ви згадайте 2014 рік, які були події і тоді взагалі серйозне було питання вивезення дітей і в Херсонську область, і в Одеську область, не кажучи вже про Азовське море. У нас прописано в умовах те, що ми маємо право перевірити перед тим, як зробити оцінку закладу, перевірити їх на відповідність заявлених технічним якісним характеристикам. Ось є державний стандарт з оздоровлення, в якому прописуються всі вимоги. Ми перевірили, задокументували, зафільмували і поставили на розгляд штабу», – розповів Олександр Антонюк.

За словами заступника начальника управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації, ціни на путівки складають майже 5 тис. грн.

«Будуть оздоровлюватися тільки пільгові категорії. Ціна путівки становить 4800 грн на 21 день. Орієнтовно перший заїзд дітей з Житомирської області відбудеться в середині липня 2016 року», – резюмував Олександр Антонюк.

На сайті Житомирської ОДА вказано, що проводилися перевірки декількох оздоровчих закладів біля моря.

«Проводилися перевірки позаміського закладу оздоровлення і відпочинку «Крилатий» (с.Красне, Скадовський район, Херсонська область), оздоровчого комплексу санаторного типу для дітей «Очаків» (Миколаївська область), позаміських закладів оздоровлення і відпочинку «Связист» і «Рассвет» (смт Сергіївка, Одеська область). Комісією було відхилено пропозиції від закладів «Крилатий» та «Очаків», оскільки умови не відповідають тим характеристикам, що заявлені у документах. Заклади «Рассвет» та «Связист» ПП «КО «Перлина Чорномор’я» отримали погодження на оздоровлення дітей», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2015 року управління ОДА придбало 837 путівок в два санаторії Житомирської області.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі