Місто

Декомунізація дібралась до пам’ятного знаку на честь нагородження Житомира Орденом Червоного Прапора

4 July 2016, 13:00

У Житомирі 4 липня розпочали демонтаж «декомунізованого» пам’ятного знаку на честь нагородження Житомира Орденом Червоного Прапора по вулиці Перемоги.

В Інспекції з благоустрою Житомир.info розповіли, що демонтаж декомунізованих дощок і пам'ятних знаків розпочався приблизно три тижні тому, і роботи проводить приватний підприємець.

«Ми виставили на аутсорсинг, на систему Prozorro, там відбувалися торги, і визначився переможець – приватний підприємець Галушко. Він зараз здійснює демонтаж цих знаків. Потім, як він весь демонтаж зробить, ми з ним заключили договір, наші інспектори виїдуть на кожен об’єкт і проконтролюють, і ми по акту виконаних робіт з ним все закриємо. Виділено було сесією міської ради 75 тисяч гривень, а потім пішли торги, вони там понижали покроково на 45 тисяч.  Демонтаж триває вже десь два чи три тижні. Потім ми ці дошки і знаки будемо приймати, і вони будуть зберігатися на «Зеленбуді», потім ми плануємо, і зараз йдуть переговори з краєзнавчим музеєм, щоб ми їх передали туди на баланс облради. Зараз вони зберігаються в цього підприємця», – розповів Юрій Юзвінський.

Нагадаємо, в травні КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради через систему електронних закупівель шукало виконавця робіт із демонтажу 17 пам’ятних знаків, анотаційних дощок та пам’ятників в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info,19 лютого мер Житомира підписав розпорядження про перейменування вулиць і провулків Житомира та демонтаж 19 дощок і пам'ятних знаків, які підпадають під закон про декомунізацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі