Місто

Комунальний МРТ у Житомирі планують перевести на цілодобовий режим роботи і запровадити електронну реєстрацію

6 July 2016, 08:12

Менш ніж за місяць роботи комунального магніто-резонансного томографа безкоштовне обстеження пройшли вже більше півтори сотні житомирян. Чергу на МРТ у обласній лікарні займають наперед, аж до кінця серпня, в зв’язку з цим, організацію його роботи будуть удосконалювати.

«Ми готуємо електронну версію черги, щоб все було прозоро, все було видно. Вона найближчим часом вже буде на сайтах, тобто кожен лікувальний заклад зможе без направлення увійти в цю чергу, записатися, а тут буде робота. Після того ми будемо запускати томограф в цілодобовому режимі, без вихідних. Ми хочемо, щоб за добу проходило не 12, а мінімум 20 пацієнтів», - розповів начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Торбас.

Зважаючи на завантаженість роботи МРТ, житомирян просять свідомо підходити до обстеження.

«Ну, скажімо, болить суглоб. Що треба для початку? Щоб для початку подивився лікар, потім зробити знімки. Звичайні рентгенівські знімки і 99% проблем буде діагностовано на тому рівні. Ось так само і сьогодні: треба зробити знімок суглоба... Хто направив? Ніхто поки. Знімки є? Немає. Нічого немає... Це солодке слово: халява», - каже завідувач відділення променевої діагностики Анатолій Омельчук.

Планують також розширити спектр послуг кабінету МРТ – придбати спеціальний інжектор для введення контрасту.

«Контраст – це речовина, яка при введенні в організм насичує тканини і в залежності від того, яка це тканина – хвора чи здорова, різна інтенсивність насичення. І враховуючи ту обставину, що різна можливість поглинання у хворої та здорової тканини, ми отримуємо картинку де хвора тканина, а де здорова», - розповів  головний лікар Житомирської обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

Управління охорони здоров’я вже проводить перемовини з обласною радою щодо придбання комп’ютерного томографа, що дозволить обласній лікарні проводити комплексні обстеження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі