Влада

Екс-начальник відділу поліції з Рівненської області оскаржує своє звільнення у Житомирському адмінсуді

12 July 2016, 13:30

У Житомирі 12 липня відбулося судове засідання за позовом колишнього начальника Сарненського відділу поліції Рівненської області Ігоря Харитонова, який не пройшов атестацію і вирішив оскаржити своє звільнення в суді.

На засідання прибули житомирські активісти, які розповіли, що Ігор Харитонов має репутацію правоохоронця, який «кришував» видобуток бурштину.

«В першу чергу цей суд цікавий тим, що навіть, цей дуже грубий фільтр у вигляді атестації поліції, коли найодіозніших звільняють, і то 2/3 з них поті повертаються через суди на роботу. Ми вважаємо, що це неправильно. Друга річ, якщо говорити конкретно про Харитонова, це людина, яку звинувачують у тому, що він кришував бурштин, крім того про це безпосередньо говорили поліцейські на камеру, і зараз Харитонов вважає ніби то через хворобу його звільнили неправомірно, і він намагається поновитися. Це однозначно неправильно, однозначно цей суд повинен бути під контролем громадськості, щоб суддя виніс правильне рішення. На нашу думку буде правильним рішення, щоб ця людина пішла, у кращому для нього випадк, у на пенсію. А взагалі, такі люди повинні нести кримінальну відповідальність», – сказав громадський активіст Владислав Пучич.

«Це не одна людина, яка не пройшла атестацію. Зазвичай, всі вони йдуть в суд і позиваються, що проти них були якісь протиправні дії під час звільнення. Ми думаємо, що наша присутність тут може трохи стимулює суддів, щоб вони приймали правосудні рішення», - зазначив громадський активіст Валерій Арушанян.

Спілкуватися із журналістами Ігор Харитонов не захотів. Засідання тривало менше години, продовжити розгляд справи суд вирішив 21 липня.

«Відбулася заміна відповідачів, у подальшому суд буде розглядати справу одноособово, оскільки відповідачі змінилися і немає підстав для розгляду справи колегіально, і наступне судове засідання у зв'язку із заміною відповідача, відбудеться об 11 годині 21 липня 2016 року», - сказав головуючий у справі суддя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі