Місто

У Житомирі заборонять паркувати автомобілі на Київській та Великій Бердичівській

13 July 2016, 12:10

У Житомирі, щоб розвантажити центральні вулиці, заборонять паркуватися на Київській та Великій Бердичівській.

Про це 13 липня під час брифінгу розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Управлінням транспорту було опрацьовано і вже затверджено на комісії з безпеки руху і погоджена з патрульною поліцією схема організації паркувального простору на двох центральних вулицях - Київській і Великій Бердичівській. Вздовж цих вулиць будуть встановлені знаки про заборону паркування на проїжджій частині. Разом з тим ми розуміємо, що має з'явитися якась альтернатива. Щоб ця альтернатива з'явилася, було обстежено всі прилеглі і паралельні вулиці на рахунок того, де можна зняти якусь заборону, де можна створити додаткові паркувальні місця. Таким чином було виявлено, що в зоні навколо вулиці Київської ми нарахувати понад тисячу паркомісць, які потенційно є, або будуть створені найближчим часом і майже 600 таких місць по вулиці Великій Бердичівській», - розповів Дмитро Ткачук.

Також він пояснив, що зайнятися цим питанням вирішили, щоб підвищити рівень безпеки пішоходів та водіїв, а ще збільшити швидкість руху громадського транспорту цими вулицями.

«Коли припарковане авто займає смугу, там не можуть рухатися ні приватні авто, тим паче громадський транспорт, це зменшує швидкість руху громадського транспорту і в результаті маємо нарікання, що він не такий комфортний, не такий швидкий і так далі», - сказав Дмитро Ткачук.

Заступник мера розповів, що система запрацює впродовж місяця, коли на Київській і Великій Бердичівській встановлять необхідні дорожні знаки. Згодом міська влада планує провести дослідження, визначити найбільш популярні місця для стоянок, де згодом організують систему платних парковок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі