Влада

Поки у Житомирському суді вирішували, чи змінювати маршрут хресної ходи УПЦ МП, вона вже досягла центру міста

18 July 2016, 16:35

Змінити маршрут хресної ходи православної церкви Московського патріархату через Житомир – позов міськвиконкому з такою вимогою розглядали у Житомирському адміністративному суді 18 липня, в день проведення самої ж ходи. Підставою стало звернення дев’яти громадських організації Житомира, які запланували свою акцію на шляху проходження вірян.

 «Підставою для обмеження будь-яких масових заходів є лише загроза громадському порядку і національній безпеці, а тому ми виключно з підстав убезпечення проведення в одному місці двох масових заходів з протилежним ідеологічним спрямуванням, просимо змінити маршрут проходження пішої колони хресної ходи», - пояснив представник позивача, директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

Представник відповідача, Житомирської єпархії української православної церкви, під час судового засідання повідомила, що організатори і так змінили маршрут проходження хресної ходи і у позові виконавчого комітету немає сенсу.

«Зараз ця колона рухається якраз по Західному шосе , буде рухатися через вулицю Соснову  і за вказаним маршрутом , адже ця хресна хода не для того, щоб спровокувати  чи викликати спротив у населення Житомира, несуть чудотворну ікону. Тому, пізно звернувся міськвиконком. Маршрут уже змінено, і з огляду на це задовольняти чи відмовляти у задоволенні позову  немає ніякої необхідності», - зауважила адвокат Житомирської єпархії УПЦ Світлана Круківська.

Зрештою, суд виніс рішення: не розглядати позов міськвиконкому.

«Заслухавши думки осіб, що беруть участь у справі , позовну заяву залишили без розгляду, виходячи з наступного: позовна заява, яка надійшла в день проведення заходів, зазначених в день проведення заходів, або після цього залишається без розгляду», - зачитав суддя Житомирського окружного адміністративного суду Євгеній Романченко.

Судове засідання з перервами тривало близько двох годин. На момент винесення судом рішення, хода вже досягла Житомирського Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Фоторепортаж з хресної ходи дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі