Місто

Мер Сухомлин розповів, коли буде довгоочікуване відкриття житомирського Центру захисту тварин

19 July 2016, 13:33

Центр захисту тварин на вулиці Параджанова (колишня Баранова) в Житомирі офіційно відкриється після того, як депутати міськради проголосують за статус відокремленого підрозділу комунального автотранспортного підприємства 0628.

Про це на традиційному брифінгу 19 липня розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«У тестовому режимі центр вже працює, хоч сьогодні можна під'їхати, подивитися собачок, які знаходяться в самому Центрі. Просто на даний момент він працює за допомогою волонтерів. На сесії нам потрібно прийняти рішення, дати статус цьому центру, і після цього буде офіційне його відкриття. Після цього ми очікуємо приїзду делегації з Румунії, це фонд захисту тварин «Чотири лапи». Центр захисту тварин - це окремий підрозділ комунального підприємства (КАТП 0628), яке буде працювати за своїм графіком, відокремлено від КП, тому що повинна бути окрема філософія роботи. До його роботи залучаються громадські організації і спонсори, і до цієї роботи має бути максимальна довіра. У нас вже є спонсори - це, зокрема, компанія «Ферпласт», якій я хочу подякувати і яка приїхала і матеріально допомогла центру в плані забезпечення помостів, мисок для собак, допомагають з клітками і так далі. У нас є компанії - виробники корму для собак, які в даний момент допомагають нашому Центру кормами», - розповів Сергій Сухомлин.

Він також додав, що для роботи Центру введено 4 робочі ставки, решту роботи виконуватимуть волонтери на безоплатній основі.

У коментарі 18 липня Житомир.info  представник КАТП 0628 Житомирської міської ради розповів, що Центр створюється як відокремлений підрозділ комунального підприємства.

«Центр захисту тварин створюється як відокремлений підрозділ комунального автотранспортного підприємства 0628. На найближчій сесії Житомирської міської ради будуть розглядатися зміни статуту в частині надання дозволу на відкриття відокремленого підрозділу. Як тільки сесія надає дозвіл – все йде по процедурі, реєструємо – і все. Після цього у найближчий термін – тиждень чи декілька днів – центр офіційно розпочне роботу», - розповів у коментарі Житомир.info юрист КАТП-0628 Михайло Смирнов.

Нагадаємо, влітку 2013 року влада за 1,2 млн.грн. купила колишній свинарник на вул.Баранова. Купили приміщення у підприємців Крижевського та Грищука – єдиних, хто запропонував будівлю. Інших варіантів не розглядали і конкурс не оголошували. Тоді мер Володимир Дебой запевняв, що як тільки казначейство виділить гроші на купівлю приміщення, громадські організації Житомира одразу ж займуться його облаштуванням. 

У березні 2014 року керівниця ветеринарної клініки Валентина Фасоля розповідала Житомир.info, що приміщення досі не оформлене як муніципальний притулок, тому спонсори поки не можуть надавати фінансову допомогу. У вересні 2015 року на сесії міської ради рахували, скільки ще грошей треба витратити, щоб у місті з’явився притулок для собак.

В лютому 2016 року представники підрядної організації зазначали, що ремонт спеціального центру захисту тварин, знаходиться на фінішній прямій, в березні у притулку вже завершували внутрішні роботи. 10 травня 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин пообіцяв відкрити Центр захисту тварин на вулиці Параджанова (колишня Баранова) через 10 днів. У липні відбудований та облаштований Центр розмалювали художники з лялькового театру.

Детальніше про роботу Центрузахисту тварин дивіться у програмі «Тема дня».

Як повідомляв Житомир.info, чергова сесія Житомирської міської ради відбудеться в четвер, 21 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі