Суспільство

У Коростені видадуть «Священну Книгу Дерунярської Народної Республіки»

21 July 2016, 15:41

«Священну Книгу Дерунярської Народної Республіки» збираються написати у місті Коростень Житомирської області на VІІІ Міжнародному Фестивалі дерунів, який відбудеться 10 вересня 2016 року в центральному парку міста.

Про це повідомляє офіційний сайт міста Коростень.

«10 вересня 2016 року славетне місто Коростень – столиця древлян - офіційно перейменується на довгоочікувану, анонсовану Дерунярську Народну Республіку. Цього року всі відвідувачі Дерунярської Народної Республіки стануть свідками знакової події для всіх шанувальників картопляних смаколиків – виходу «Священної Книги Дерунярської Народної Республіки», - інформує сайт.

Кожного, хто знає оригінальний рецепт приготування дерунів і прагне ним поділитися, запрошують до 1 вересня надсилати пропозиції на електронну адресу myderunchik@ukr.net. Фото, вислови та рецепти переможців обов’язково потраплять до «Священної Книги Дерунярської  Народної Республіки», учасники і переможці конкурсів отримають винагороди.

На гостей фестивалю очікує навчання в Школі дерунярства, конкурси і розваги, виставки і виступи творчих колективів, дегустація традиційних дерунів «від мера», рум’яних «депутатських», «козацьких», дерунів по-англійськи, польських, німецьких, соціальних і «халявних». Гості фестивалю визначатимуть найсмачнішого та шукатимуть найдешевшого деруна, братимуть участь у дерунярській лотереї. Родзинкою свята стануть конкурси «Найкраще селфі з дерунами», «Найкращий дерунярський ласун», «Найкраща вишиванка, виготовлена власноруч».

Під час фестивалю відбудеться аукціон – будь-хто із гостей може стати «щасливчиком» та власником костюму, в якому 7 років поспіль проводив майстер-клас Почесний Президент Дерунярської Народної Республіки Володимир Москаленко, та лопатки, з якої розпочалось випікання дерунів, - повідомляє мерія Коростеня.

Як повідомляв Житомир.info,VII Міжнародний фестиваль дерунів у 2015 році відвідали більше 10 тисяч осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі