Влада

Машковський розпорядився провести аудит в управлінні охорони здоров’я Житомирської ОДА

22 July 2016, 12:30

В управлінні охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації проведуть внутрішній аудит роботи за півтора роки – з 1 січня 2014 року по 30 червня 2016 року.

Губернатор Сергій Машковський підписав відповідне розпорядження 4 липня.

«Керуючись ст.ст. 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», відповідно до Стандартів внутрішнього аудиту, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 04.10.2011 № 1247, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20.10.2011 №1219/19957, Порядку організації та проведення внутрішнього аудиту у Житомирській обласній державній адміністрації, її структурних підрозділах, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 09.06.2016 №174, плану діяльності з внутрішнього аудиту Житомирської обласної державної адміністрації на ІІ півріччя 2016 року та з метою забезпечення своєчасного реагування на проблеми, що виникають під час виконання управлінням охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації покладених законодавством функцій і завдань провести з 11.07.2016 по 19.08.2016 фінансовий аудит та аудит відповідності в управлінні охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації на тему «Оцінка діяльності щодо законності та достовірності фінансової та бюджетної звітності, правильності ведення бухгалтерського обліку та оцінка діяльності щодо дотримання актів законодавства, планів, процедур, контрактів з питань збереження активів та управління майном» за період з 01.01.2014 по 30.06.2016», - йдеться у документі, опублікованому на сайті ОДА.

У додатку до розпорядження є програма аудиту, в якій визначені питання, що підлягають дослідженню з урахуванням оцінки ризиків, а саме:

ймовірна неналежна організація бухгалтерського обліку може призвести до викривлення фінансової звітності та надання користувачам для прийняття рішень неправдивої інформації про результати діяльності;

ймовірне неналежне забезпечення ефективного і цільового використання коштів обласного бюджету та медичної субвенції може привести до непропорційного фінансування закладів охорони здоров’я, що утримуються за рахунок медичної субвенції та коштів обласного бюджету;

недоліки при здійсненні витрат можливо призводять до порушення вимог законодавства та зайвого витрачання бюджетних коштів;

неналежний стан організації фінансово-господарської діяльності можливо призводить до незабезпечення обліку та збереження державного майна;

відображення господарських операцій з надходження, переміщення, вибуття основних засобів.

Розпорядженням також утворена аудиторська група в складі: Лавренюк О.В. - головний спеціаліст відділу внутрішнього аудиту облдержадміністрації - керівник аудиторської групи; Карбовська Т.В. - головний спеціаліст відділу внутрішнього аудиту облдержадміністрації; Жигадло В.В - головний спеціаліст відділу внутрішнього аудиту облдержадміністрації.

«Начальнику відділу внутрішнього аудиту облдержадміністрації Козяру С.П. надати голові обласної державної адміністрації доповідну записку разом з аудиторським звітом та доповісти про результати його проведення для прийняття управлінського рішення. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою», - зазначається у документі.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року начальником відділу внутрішнього аудиту Житомирської обласної державної адміністрації був призначений Сергій Козяр, який раніше працював першим заступником начальника Коростишівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі