Культура

У Житомирі художники з усієї України писатимуть мальовничі околиці та визначні історичні місця

25 July 2016, 09:11

Житомирська міська рада спільно з Житомирською обласною організацією Національної Спілки художників України започаткувала проведення міжрегіонального пленеру «Житомирська палітра».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради. 

«Упродовж двох тижнів, з 1 по 14 серпня, художники з всієї України будуть писати міські краєвиди, визначні історичні місця та мальовничі околиці міста Житомира. Художники зможуть самостійно обрати локації, які вони відтворять у своїх роботах. Перед початком безпосередньої роботи над створенням картин, учасникам проведуть екскурсію з метою краще пізнати місто», - інформує сайт міськради.

До участі у Пленері були запрошені професійні художники з усіх регіонів України. В рамках конкурсного відбору було обрано 25 учасників віком від 25 до 70 років.

Однією з умов пленеру є те, що художники подарують дві написані роботи місту. Картини поповнять художні колекції житомирських музеїв та Дому української культури.

Подібний захід пройде у Житомирі вперше. Взяти участь виявили бажання художники не тільки з України, але з-за її меж. Організатори планують наступного року провести пленер міжнародного рівня, - зазначає прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, днями в Житомирі оголосили конкурс на подання проектів для урбаністично-культурного заходу «Майстерня міста».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі