Місто

Участь у столичному параді до Дня Незалежності візьмуть четверо військових з Житомира

25 July 2016, 13:55

Узяти участь у параді військ з нагоди 25-ї річниці незалежності України в Києві, який відбудеться 24 серпня, пропонується чотирьом демобілізованим військовослужбовцям з Житомира.

Про це у телефонному коментарі Житомир.info 25 липня повідомив Житомирський військовий комісар Андрій Матвієць.

«З Житомира поїдуть четверо демобілізованих бійців. Тільки добровольці, які виявили бажання. Вони ще поки не підтвердили свою участь, але ми їм запропонували. Вони як резервісти зараховуються, з ними проводяться відповідні збори, все офіційно. Ніяких особливих вимог немає. Військових забезпечують формою нового зразка, яку недавно затвердив Президент», - розповів Андрій Матвієць.

Також він повідомив, що участь бійців у підготовці до параду та самому параді оплачується.

«Все оплачується, виходячи з розміру середньої зарплати в день по Україні. Демобілізовані запрошуються в Київ на 25 днів, разом з підготовкою. За цей період військові отримають не менше 3,5-4 тисяч гривень, плюс безкоштовне харчування. Вони вважаються військовозобов’язаними, які прибули на збори. Тобто, вони повноцінні військовослужбовці в ці дні. Керівникам установ або підприємств, де вони працюють, надсилаються відповідні повідомлення», - повідомив військовий комісар.

Нагадаємо, на початку липня 2016 року Президент України Петро Порошенко затвердив нову форму української армії. 24 серпня 2016 року пройде парад військ на вулиці Хрещатик та майдані Незалежності у Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі