Місто

Як житомиряни ставляться до більш жорстких штрафів за водіння в нетверезому вигляді. Опитування

26 July 2016, 08:11

Відтепер сідати п’яним за кермо автомобіля не лише небезпечно, але і надзвичайно дорого. 25 липня президент України підписав закон, що передбачає значне посилення відповідальності за керування автомобілем у нетверезому вигляді. Тепер порушника повинні на рік позбавити водійських прав та виписати штраф у понад 10 тисяч гривень. Якщо впродовж двох років водія вдруге піймають нетверезим за кермом, його на три роки позбавлять прав та випишуть вдвічі більший штраф.  Чи є таке покарання нетверезих водіїв справедливим ми поцікавились в житомирян.

«Я можу сказати, що він правий, бо вже таке нахабство пішло, що страшно. В нетверезому стані – це взагалі. Закордоном воно карається дуже, а в нас - таке. І треба ж, щоб воно було всім. До прикладу, простим людям є штраф, а тим хто "королі", чи як їх називати, я не знаю. То мені здається, що виправдано», - вважає житомирянин Володимир.

«Ну, мабуть, як він стільки заплатить, то вже не буде їздити п'яним на кермом. А наскільки він платоспроможний буде - я не знаю», - припускає житомирянка Алла.

«Я вважаю, що для п'яних водіїв це дуже м'яке покарання, бо в теперішній час саме через п'яних водіїв дуже багато аварій. І люди часто потрапляють в ситуації, що їх (водіїв) відпускають, а людина залишається із травмою. Я вважаю, що для людей, які є порушниками такого типу, взагалі потрібно придумати таке покарання, як смертна кара. Якщо людина винна в аварії, а інша людина померла, то чому вона має ходити по землі і робити ті самі правопорушення, бо йому за це нічого не буде. Раз він наважився: сісти п'яним за кермо, то він вже для себе є вбивцею. А людина, яка стала інвалідом, або втратила життя... Ви самі розумієте, що так не повинно бути», - переконана житомирянка Лідія.

«Я вважаю, що може це і не мало для першого разу – 10 тисяч, але якщо це буде повторно, то, мабуть, треба в трикратному розмірі знімати такі штрафи. Є дуже багато людей, які не відповідають за свої вчинки, особливо на вулиці: їдуть на червоне світло, коли на пішохідному "зелене". Це дуже страшно, особливо, коли діти йдуть на зелене. В нас на Довженка дуже часто таке буває», - розповідає житомирянка Валентина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі