Влада

У Житомирській області керівником сервісного центру МВС став брат начальника управління безпеки дорожнього руху Нацполіції

26 July 2016, 14:11

Більш ніж півроку тому по всій Україні ліквідували Державтоінспекцію та Міжрайонні реєстраційно-екзаменаційний відділи. Замість МРЕВ в Україні створюють сервісні центри Міністерства внутрішніх справ. Працівників набирають заново. Провідних спеціалістів у Житомирі вже відібрали, тепер набирають адміністраторів.

«Ті послуги, які притаманні МРЕВ, будуть надаватися в цих територіальних центрах. Буде пришвидшено опрацювання людини, яка звернулася по питанню реєстрації транспорту, зняття з обліку, так само отримання чи обміну посвідчення водія. Першопочатково в нас проводиться відбір. Також з лютого 2017 року буде анонсовано відбір на навчання стажерів, які теж приймуть участь у заміщенні вакантних посад», - розповів заступник начальника Регіонального сервісного центру МВС в Житомирській області Володимир Перін.

Керівника територіального сервісного центру в Житомирській області вже обрали. Виконуючим обов’язки начальника призначили Євгенія Прохоренко - молодшого брата колишнього заступника начальника Житомирського управління ДАІ, а нині начальника управління безпеки дорожнього руху Нацполіції України, полковника Івана Прохоренко. Документи на заміщення посад учасники конкурсу надсилають дружині Івана Прохоренко – Ользі Прохоренко, яка є працівником сектору кадрового забезпечення сервісного центру. Цей факт викликав занепокоєння у житомирських активістів, які підозрюють, що у конкурсному відборі та кадрових призначенням може бути корупційна складова, але у сервісному центрі таку можливість відкидають.

«Тестування за допомогою сайту національної державної служби, там де обирається сорок питань з 400, які взагалі є в переліку питань. Ніхто не знає, які людині попадуть питання. Відповідно, рівень його знань показати і комп’ютер оцінює вже за результатами тестування», - запевнив заступник начальника Володимир Перін.

Для більшості це тестування виявляється надскладним. Іспит на знання законодавства більшість конкурсантів, які 26 липня проходили тестування у першій хвилі, провалили і до співбесіди допущені не будуть. 

«З восьми чоловік пройшла тільки одна жінка, яка зараз працює в територіальному сервісному центрі Житомира. Решта кандидатів не набрали необхідної кількості балів. Дуже прикро, що деякі люди, які ще поки працюють на цих посадах в територіальних сервісних центрах, набрали 22 - 23 бали, тобто не добрали 1-2 бали», - розповідає адміністратор конкурсу Світлана Яременко.

Деякі претенденти беруть участь в конкурсі вже вдруге. Не пройшовши іспити на місце провідних спеціалістів, намагаються пройти на посаду адміністратора сервісного центру.

Набрати необхідну кількість працівників для нової структури міністерство внутрішніх справ планує до кінця 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі