Місто

Вигуками «Герої!» волонтери та рідні зустріли демобілізованих житомирських десантників

26 July 2016, 14:16

26 липня до військової частини на Богунії повернулись демобілізовані десантники 95-ї бригади. У зону АТО вони потрапили рік тому, коли в країні проходила п’ята хвиля мобілізації.

Зустрічати їх ще з 10-ї ранку прийшли кілька десятків волонтерів, рідних та близьких. Родичі військовослужбовців розповідають: наготували домашніх страв та з нетерпінням чекають повернення своїх захисників.

«Відчуття радості сьогодні, безумовно, бо взагалі здається, що душа тремтить від радості, що його побачимо, що він вже наш, що він буде тут. Він, звичайно, відповідально виконував свою роботу на сході. Він гарний сім'янин, він гарний син, і просто гарна доброзичлива людина. І дуже відповідальна. Сьогодні радісний день, але я кажу: сьогодні обов'язково повинні бути сльози радості. Без них неможливо», - каже житомирянка Зоя Афанасіївна.

«Ми дуже пишаємося своїм зятем. Він пішов добровільно, він пішов до військкомату і пішов туди. А зараз ось чекаємо його. Ми дуже раді. Коли нам повідомили, що він їде вже, я пішов і випив сто грам», - розповідає житомирянин Віталій Дубовик.

Зустріти демобілізованих військовослужбовців прийшли не лише родичі, але й пересічні житомиряни та волонтери.

«Зустрічаємо наших хлопців, житомирян. В нас немає там рідних, знайомих, близьких. І дуже шкода, що чомусь дуже мало людей долучається до таких заходів. І коли трапляються трагічні події, коли ми проводжаємо в останню путь наших хлопців, то дуже мало людей приходить. І на зустріч так само. Шкода», - вважає житомирянка Тамара Черняхович.

За словами заступника командира 95-ї окремої Житомирської десантно-штурмової бригади Сергія Дзиби, усі військовослужбовці, які прибули до військової частини, вже завтра зможуть повернутись до рідних домівок.

«Близько 30 бійців п'ятої хвилі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, які підлягають звільненню, прибули в місце постійної дислокації. Сьогодні будуть оформлені документи, буде здійснений розрахунок військовослужбовців. І вже завтра військовослужбовці будуть відправлені по місцям проживання. Деякі, хто забажає продовжити службу за контрактом, можуть підписати контракт на півроку або на рік. Решта буде звільнена в запас. Це вже в нас друга партія військовослужбовців. І ще буде декілька партій», - розповідає заступник командира 95-ї окремої Житомирської десантно-штурмової бригади Сергій Дзиба.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі