Влада

В мерії показали результати аудиторської перевірки діяльності житомирських парків

27 July 2016, 10:30

Результати аудиторської перевірки фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Парк» за 2015 рік презентували 26 липня в міській раді.

Матеріали аудиту збираються долучити до матеріалів кримінального провадження щодо діяльності КП під керівництвом вже колишнього директора Дмитра Комарчука.

«Аудит виконувався ТОВ «Хорс-аудит», яке має відповідні дозволи на проведення таких видів робі, відповідно до договору від 16 травня 2016 року. За результатами проведеного аудиту, аудиторською компанією був складений відповідний звіт. Було встановлено ряд основних недоліків в організації діяльності підприємства: укладання договорів, ведення самого бухгалтерського обліку, планово-економічної діяльності підприємства та в здійсненні контролю за діяльністю підприємства. З березня 2015 року дане підприємство було очолювано Комарчуком Дмитром Олександровичем», - повідомила начальник контрольно-аналітичний відділ міської ради Валентина Козяр та представила презентацію за результатами аудиту.

В ході презентації результатів аудиторської перевірки, секретар міської ради Наталія Чиж розповіла про дерев’яні зруби, які з’явилися в гідропарку.

«Там поставили два зруби і є договірні стосунки між людиною, яка ставила зруби і парком. Про що домовилися: вони за свої кошти ставлять зруби, надають відеоспостереження, а це 8 камер, електроенергію, благоустрій навколо зрубів, лавочки і wi-fi зона. Вони сплачують за електроенергію і ці відеокамери будуть наведені на наші атракціони. В цих зрубах будуть стояти банкомати – такі автомати, які будуть продавати білети. Зараз, на цьому тижні, може – в кінці тижня, ми починаємо реконструкцію освітлення в гідропарку: ставимо нові стовпи, нові лампи, дроти не будуть висіти над головою, все буде закопане в землю. І для того, щоб запустити і банкомати, і зробити нормальне освітлення, ми маємо дати нормальну напругу. Зараз проведеться реконструкція і тоді все буде підключатися і все буде працювати. І ми таким чином будемо відходити від людського фактору, коли продають білети», - пояснила Наталія Чиж.

Вона підкреслила, що комунальне підприємство, яке опікується парками, спроможне саме заробляти гроші.

«Підприємство нічого не заробило, воно сиділо на бюджетних коштах, на коштах наших людей, які сплачують податки, хоча підприємство абсолютно спроможне заробити і ще купувати, і робити ремонти. Що зараз і робить Володимир Петрович (Шуст, директор КП «Парк»): він вкладає кошти, які заробляє підприємство – роблять ремонт адмінбудівлі в гідропарку, робить зараз реконструкцію човнової станції, він за кошти підприємства зробив проекти. Всі звикли, що комунальні підприємства звертаються до депутатів, вони пишуть проекти рішень і просять виділити кошти на проектну документацію, така традиція була, а він робить це сам, за свої кошти», - сказала секретар міської ради.

Наталя Чиж також пригадала, що минулого року виділялись гроші з міського бюджету на закупівлю і висадку в парках багаторічних насаджень.

«Коли під час інвентаризації і проведення аудиту, з аудитором попросили: покажіть, дівчата, будь ласка, багаторічні насадження, щоб ми змогли їх облік провести. А вони кажуть: немає вже, собаки знищили, люди вкрали. 240 тисяч гривень минулого року було виділено на закупівлю. От і уявіть собі. Зрізку дерев провели, насадження висадили, але нічого не можна побачити, на превеликий жаль. А це сотні тисяч (гривень). І я переконана, що на багатьох (комунальних) підприємствах такі речі, оце «ефективне» використання наших коштів бюджетних», - підсумувала брифінг Наталя Чиж.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня директор КП «Парк» Володимир Шуст звітував перед журналістами за сто днів своєї роботи на посаді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі