Влада

Керівництво ЖВІ провело «розслідування» щодо умов перебування контрактників в навчальному центрі під Житомиром

27 July 2016, 11:06

Керівництво Житомирського військового інституту після публікації скарг контрактників на незадовільні умови перебування в навчальному центрі «оперативно провело розслідування» та оприлюднило його результати ввечері 26 липня на сайті Міністерства оборони.

«З метою перевірки оприлюдненої одним із інтернет-видань інформації про нібито незадовільні умови навчання та розміщення військовослужбовців військової служби за контрактом, які прибули для проходження підготовки до 190-го навчального центру Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова, керівництво навчального закладу оперативно провело розслідування, за результатами якого встановлено, що дана інформація не відповідає дійсності.

Зазначений висновок підтверджено представниками військової прокуратури Житомирського гарнізону, Житомирського зонального відділу Військової служби правопорядку та санітарно-епідеміологічної служби, які перевірили навчальний центр 21 липня 2016 року.

Водночас, командуванням військового інституту та навчального центру вже проведено низку заходів щодо покращання умов проживання військовослужбовців (виділено ред.), зокрема: у кімнаті для вмивання в казармі, де проживають військовослужбовці-жінки, додатково встановлено електричний бойлер, проведено поточний ремонт кімнати для вмивання і туалету. Щоденно проводиться дезінфекція зовнішніх туалетів.

21 липня проведено зустріч військовослужбовців військової служби за контрактом з командуванням військового інституту, в ході якої було обговорено нагальні питання щодо побутових умов.

Наразі керівництво військового інституту продовжує здійснювати постійний контроль побутових умов та якості харчування військовослужбовців військової служби за контрактом 190-го навчального центру ЖВІ імені С.П. Корольова. Скарги та заяви з їх боку відсутні», - йдеться в публікації на сайті Міноборони.

Як повідомляв Житомир.info, контрактники, які з 18 липня перебувають в навчальному центрі в смт Гуйва Житомирського району, скаржилися на погані умови, зокрема: відсутність місць, щоб помитись, занедбані туалети, відсутність розеток тощо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі