Місто

Благодійники передали Житомирському онкодиспансеру гуманітарної допомоги на 250 тисяч гривень

27 July 2016, 12:55

 Функціональні медичні ліжка, розхідні матеріали та медикаменти – близько трьох тонн гуманітарної допомоги на загальну суму 250 тисяч гривень благодійники передали Житомирському онкологічному диспансеру 27 липня.

«Тут є ліжка, які дівчата вже забрали в реанімаційне відділення, тут є багато перев’язочного матеріалу, який піде і в операційну на перев’язки, тут є памперси для тяжких хворих, бинти, вата – те, що потрібно кожен і кожен день. Хворі, які знаходяться тут, досить тяжкі, особливо після операційні і це все нам вкрай необхідно», - розповів головний лікар Житомирського онкологічного диспансеру Борис Гуля.

«Це добровільні пожертви людей. Людей небайдужих до проблем інших. Це люди, які приносять свої гроші, свої заощадження, на які ми закуповуємо різноманітні препарати і потім цю благодійну допомогу надаємо тим лікарням, тим установам, які цього потребують», –  каже представник благодійного фонду «Відродження» Вікторія Чорня.

За словами міського голови, гуманітарна допомога до житомирських лікарень може надходити частіше і в більших об’ємах, на заваді стає бюрократична тяганина на українських митницях.

 «Від ставлення України до таких організацій буде залежати те, чи надійде це обладнання конкретно в лікарні Житомира чи ні. На останню комісію, яка була створена при Кабінеті Міністрів, розглядалося питання про вісімдесят контейнерів з гуманітарною допомогою. З вісімдесяти контейнерів було розмитнено тільки 29. Велика кількість допомоги просто не доходить через бюрократію, яка існує у цій комісії. Європейці та американці цього не розуміють. Коли громади збирають для України, а Україна потім просто цю допомогу не приймає. Витрачається величезний ресурс, колосальний ресурс, на відправку, а Україна потім каже, що просто не може це прийняти», - каже Сергій Сухомлин.

У Житомирському онкодиспансері кажуть, що забезпечення з боку держави не вистачає для нормально функціонування медичного закладу і охоче приймуть будь-яку гуманітарну допомогу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі