Місто

У житомирському парку до Дня міста хочуть зрізати майже 200 дерев

27 July 2016, 16:19

У житомирському парку культури і відпочинку видалять 194 аварійних дерева.

Проект рішення «Про видалення зелених насаджень у м. Житомирі» на позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 27 липня підтримали 14 присутніх членів виконкому.

Заступник начальника інспекції з благоустрою Тетяна Степаницька розповіла, що обстеження стану дерев у парку проводилося за  зверненням дирекції  КП «Парк».

«У зв’язку з тим, що іде підготовка до Дня міста і фестивалю «Моє квітуче місто», питання про видалення дерев терміново виноситься на виконавчий комітет, оскільки, по-перше, треба час, щоб видалити стільки дерев, а по-друге, наш парк є одним з 5 об’єктів природозаповідного фонду. Це пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення, тому без рішення виконавчого комітету, лише за актом, видалятися дерева не можуть», - сказала Степаницька.

Вона також розповіла, що до парку виїжджала комісія з обстеження зелених насаджень за участю кандидата біологічних наук Орлова та представників Державної екологічної інспекції в Житомирській області і виявила багато аварійних дерев, сухостоїв та  порослі.

«Ми обстежили тільки лівий беріг, тобто, ту частину парку, яка прилягає до адміністрації парку, дитячого майданчика і сходів, і виявили 194 дерева – сухостій або поросль, а також вражені омелою, які можуть бути загрозою для життя відпочиваючих. Також це питання забезпечення схоронності і технічного стану підвісного мосту, тому що поросль досягла значних розмірів під мостом, який щойно відремонтували. Висновок комісії – ці майже дві сотні дерев необхідно видалити», - розповіла Тетяна Степаницька.

Виконавців робіт шукатиме комунальне підприємство «Парк» через систему ProZorro.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня цього року в міській раді презентували результати аудиторської перевірки фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Парк» за 2015 рік. У травні 2016 року комунальне ідприємство «Зеленбуд» м. Житомира провело відкриті торги із закупівлі послуг щодо благоустрою території (інвентаризація зелених насаджень), орієнтовна вартість закупівлі становила 400 тис. грн.

Аварійні дерева у житомирському парку. Фото інспекції з благоустрою:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі