Місто

Об’єднуючий мотопробіг з кримськотатарським прапором проїхав через Житомир

28 July 2016, 09:28

Ввечері 27 липня через Житомир проїхали близько п’ятдесяти учасників мотопробігу єдності, який стартував 26 липня в Ужгороді. Байкери привезли прапор кримськотатарського народу, який подорожує із західної України до Криму. Житомирські байкери перейняли естафету від Рівненщини. Проїхавши через Житомирську область, вони передадуть прапор байкерам з Києва.

«У нас є мотоклуб «Сталевий дракон», який підтримав акцію. Акція полягає в наступному: ми вважаємо, що Україна – єдина, ми взяли прапор, який, починаючи з Ужгороду, підписують мери всіх міст, які ми проходимо. Цей прапор ми передаємо на кордоні областей, одна команда мотоциклістів передає іншій. Деякі мотоциклісти проходять весь маршрут, але, на жаль, немає змоги проїхати (весь маршрут) цілою колоною. Тому частково мотоциклісти приєднуються до нас у кожному місті і ведуть нас по містах і по своїй області, частково мотоциклісти їдуть із Ужгороду до Криму», - розповідає житомирський байкер Юрій Буртовський.

Зустрічати учасників мотопробігу на Соборний майдан прийшов мер Житомира Сергій Сухомлин. Він розписався на прапорі, який їде до Криму.

«Багато житомирян і це дуже приємно. Крим – це Україна, і цей мотопробіг це підтверджує. Ми хочемо об'єднати Україну, і я ставлю свій підпис від імені Житомира на цьому прапорі, щоб усі розуміли, що нас не можна ділити на «схід» і на «захід». В нас є єдина країна – Україна. Це дуже важливо і хлопці цим мотопробігом об'єднують Україну. Дякуємо їм за це», - сказав Сергій Сухомлин.

До мотопробігу через Житомирську область приєднався і депутат Житомирської облради Рустам Раупов.

«Тут мало випадкових людей, багато років ми підтримуємо байкерський рух, і тому всі, хто сьогодні зібрався, ще раз засвідчили свою повагу до України, до її єдності. Крим – це Україна і тому ми разом. Слава Україні!», - наголосив Рустам Раупов.

Ввечері 27 липня учасники мотопробігу заїдуть до Коростишева, а потім передадуть прапор байкерам на кордоні з Київською областю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі