Суспільство

Нацбанк ввів в обіг ще одну пам’ятну монету на честь райцентру в Житомирській області

28 July 2016, 10:17

28 липня Національний банк України ввів в обіг пам’ятну монету «Давній Малин» із серії «Стародавні міста України» номіналом 5 гривень.

Рішення про введення в обіг монети на честь райцентру в Житомирській області було прийняте правлінням НБУ 7 червня цього року.

«Увести в обіг з 28 липня 2016 року пам’ятну монету України «Давній Малин» із серії «Стародавні міста України» номіналом 5 гривень із нейзильберу, категорія якості карбування «спеціальний анциркулейтед», тираж – 30 000 шт.», - зазначається у витягу з рішення правління НБУ, яке опубліковане на сайті банку.

Роздрібна ціна монети – 38 гривень.

У 2005 році Нацбанк ввів в обіг з 19 серпня пам’ятну монету номіналом 5 грн «1300 років м.Коростень».

На сайті «Монеті і банкноти України» є опис та фото пам’ятної монети «Давній Малин».

«На аверсі монети розміщено: сувій банкнотного паперу, на якому зображено паперову фабрику, засновану в другій половині XIX ст.; угорі – стилізованого паперового птаха; ліворуч – малий Державний Герб України, напис УКРАЇНА, номінал 5/ГРИВЕНЬ, рік карбування монети 2016 та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч). На реверсі монети в центрі зрізу старого дерева, що символізує древлянські землі, зображено стилізований давній град, праворуч і ліворуч від якого написи ДАВНІЙ МАЛИН. Художник – Наталія Фандікова. Скульптори: Володимир Дем’яненко, Анатолій Демяненко», - йдеться в описі.

Ескіз, по якому робили монету (фото з сайту "Монети і банкноти України")

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році «Укрпошта» планує виготовити поштовий блок і поштову марку «Краса і велич України. Житомирська область».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі