Місто

У Житомирі проведуть онлайн-голосування на кращий ескіз пам’ятного знаку Небесній Сотні

28 July 2016, 11:45

У Житомирі пам’ятний знак на честь Героїв Небесної сотні стоятиме на майдані Корольова, а до обрання його зовнішнього вигляду залучать житомирян через онлайн-голосування.

Проект рішення про організацію відкритого конкурсу на кращу композицію пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної сотні в Житомирі 27 липня підтримав Житомирський виконком.

Зі слів начальника управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенії Черкасової, у місті працювала тимчасова депутатська комісія з питань перейменування вулиць, якій сесія міської ради доручила розглянути питання розміщення пам’ятного знаку і організації конкурсу.

«Комісія пропрацювала це питання, була проведена нарад з представниками громадськості та архітекторами щодо місця розміщення. Було визначено залишити місцем розміщення пам’ятного знаку майдан ім. С. П. Корольова та запропоновано оголосити відкритий конкурс на сам пам’ятний знак. Основне в цьому рішенні: сам конкурс розподіляється на 2 етапи, перший з яких – це онлайн-опитування серед громадян щодо всіх представлених робіт, в результаті якого буде обрано 5 робіт, які буде оцінювати журі. Було запропоновано збільшити склад журі до 19 осіб, куди увійдуть 4 депутата, 5 представників громадськості, представники творчих спілок, архітектори і художники. Голову журі оберуть його члени», - розповіла Черкасова.

Члени виконкому підтримали пропозицію ввести до складу журі заступника міського голови з гуманітарних питань Матвея Хренова та голову ГО «Майдан» Наталію Волинець. При цьому мер Сергій Сухомлин запропонував виключити його кандидатуру зі складу журі з тих міркувань, щоб «хтось не використав гарну справу і не говорив, що влада робить те, що захоче». Однак члени виконкому не підтримали такий «самовідвід».

«Ви були присутні на Майдані, ви головна людина в місті, і як це ви не будете брати в цьому участі? Я, наприклад, категорично проти виключення вашої кандидатури. Потім будуть люди, чи з комісії, якщо їм щось не сподобається, будуть по черзі до вас ходити і ставити вас до відома», - сказала член виконкому, голова ГО «Майдан» Наталія Волинець.

«Я дивлюся зараз, хто керує громадськими радами в деяких установах, у мене таке враження, що я не за це точно стояв. Але, вибачте, я точно стояв на Майдані, щоб люди приходили на вибори і бюлетенями вибирали собі владу. Добру, погану, це вибір кожного. Якщо вам довірили керувати містом – ви зобов’язані брати на себе відповідальність», - резюмував Руслан Годований, після чого Сухомлин повідомив, що «самовідвід відміняється».

Призовий фонд конкурсу складатиме 50 тисяч гривень, переможцям вручать три премії, підсумки конкрсу підведуть 28 жовтня 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому у Житомирі обговорення пам’ятника Героям Небесної сотні мало не перетворилося на скандал.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі