Влада

Житомирських правоохоронців третьої категорії почали перевіряти на логіку та знання законів

28 July 2016, 13:44

Житомирських правоохоронців перевірятимуть на логіку, аналітичне мислення та знання законів України. Усе це – в рамках переатестації третьої категорії поліцейських. Загалом тести на загальні знання та знання законодавства України має пройти більше двох тисяч житомирських правоохоронців.

«Тестування у нас відбувається в два етапи. Перший – на загальні знання та навички, що визначає логічне та аналітичне мислення працівників, а другий – це на знання законодавства. В залежності від напрямку та специфіки діяльності, знання кожного працівника по законодавству є індивідуальним: для слідчих працівників передбачені питання, які стосуються кримінально процесуального кодексу, для працівників оперативних підрозділів – питання, які стосуються оперативно-розшукової діяльності. У нас працює три класи, де одночасно можуть проходити тестування 78 працівників. В цих же класах і перебувають представники громадськості, які слідкують за процесом. Після тестування у нас відбувається процес співбесіди працівників. І вже в процесі співбесіди, згідно з наказом, який затверджує атестацію працівників, відбувається подальше розпорядження: чи відповідає він посаді, чи не відповідає», - розповідає головний спеціаліст управління кадрового забезпечення ГУ Нацполіції в Житомирській області Оксана Рисич.

Самі поліцейські, які тільки готуються пройти тестування або вже його закінчили, розповідають: до іспиту готувались, але «зубрити» конспекти ночами не довелось.

«Страху, як такого, немає, але хочеться себе випробувати. Якщо ми бажаємо змін в нашій державі, то це необхідно. Необхідно, щоб люди бачили, що відбуваються зміни, як громадяни, так і працівники поліції нової», - каже заступник начальника відділу слідчого управління Людмила Сорока.

«Перший загальний тест був на логіку і на математику, там я думаю, що шкільна програма. Це загальні такі питання. По законодавству – це ті закони, які найбільше використовуються в нашій роботі. Основні – це Конституція України, закон про запобігання корупції і закон про Національну поліцію. Це повинен знати кожен поліцейський, це основи», - ділиться враженнями т.в.о. начальника відділу зв’язку та телекомунікацій Дмитро Ващишин.

Скільки ще триватиме тестування та етап співбесід у головному управлінні Нацполіції поки сказати не готові, але сподіваються, що ухвалити остаточні рішення по кожному працівнику правоохоронних органів вдасться в найкоротші терміни.

Склад атестаційних комісій, які перевірятимуть дільничних, слідчих, працівників відділів територіальних служб поліції, інспекторів та інших, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі