Місто

Житомиряни з Корбутівки у кабінеті міського голови скаржилися на будівництво «Тетерівського бульвару»

28 July 2016, 17:16

Ініціативна група мешканців Корбутівки, які виступають проти будівництва «Тетерівського бульвару», 28 липня прийшли до міського голови, щоб вкотре поскаржитися на забудовника. За словами людей, будувати там небезпечно, до того ж, цей комплекс порушить екосистему мікрорайону.

«Ось цей будинок, який збудували, в ньому вже тріщини. Я свідок. Частина будинку була збудована на скелі, а частина заливалася. Ми переживаємо, що глибина річки майже 20 метрів, геодезія не зроблена», - каже Галина Бабкова.

«Ви кажете, що не зроблена, а я кажу, що зроблена, ми покажемо вам усі документи», - відповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Справа не в документах, ми прийшли не документи дивитися, ми прийшли виразити свій протест проти того, що там будь-що будується. В нас на це є дуже багато підстав і аргументів. Зокрема, ось наведений перший. Нам не треба дивитися документи, яким ми, грубо кажучи, не віримо. Переважна більшість категорично, радикально проти того, щоб там будь-що відбувалося. Вам зрозуміло?», - пояснює Дмитро Москальов.

Міський голова заспокоює людей: каже, план забудови розроблявся з урахуванням ландшафту та території приватного сектору.

«По детальному плану передбачено чотири будинки. По всьому березі ми робимо вело- і бігові доріжки, доходимо до парку Гагаріна, завертаємо наверх і робимо велике «кільце». Берегом ми пройшли, там є доступ, ми все пройшли пішки. Приватний сектор зносити ніхто не буде», - запевнив міський голова.

У міській раді кажуть: будувати «Тетерівський бульвар» можна, усі дозволи забудовник отримав. Людей доводи влади не переконують.

«В забудовника є всі необхідні документи, які нами перевірені. Скажу більше: ми ці всі документи на першому засіданні робочої групи пропонували дослідити представникам мешканців, представникам активістів, які проти забудови. Всі документи можуть бути надані, будь ласка. Натомість, вони не те, щоб не погодились, їх цікавить не наявність дозвільних документів, а вони проти забудови взагалі. Незалежно від того, можна там чи не можна. Будь-яких доводів, які спростують наші, ми не отримали», - вважає перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

«Коли буде стояти багатоповерхівка, то на Богуна, 5 будуть жити як у підвалі. Мало того, що фасад буде темно-шоколадного кольору, так і доступу світла, як за нормами ДБН, не буде, що в принципі заборонено. Там джерело на джерелі, у котловані стоїть вода, в нас в паркінгу на Богуна стоїть вода. Що із цим робити? В нас у будинку вже тріщини. На Богуна, 4 теж тріщини. Що буде, коли буде будівництво? Вони хочуть за 8 місяців збудувати цей будинок. Далі планується трисекційний бульвар. З усього бульвару обіцяють виділити 50 квартир сім’ям військовослужбовців. 50 квартир з усього бульвару, з висоток», - обурюється мешканка Корбутівки Ольга Сенюк.

Тим часом на будівельному майданчику робота продовжується, готуються заливати фундамент. Наступного тижня місцеві мешканці та міська влада домовилися зустрітися на будівництві: перевірити хід робіт та заслухувати скарги сусідів. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі