Місто

На центральному стадіоні в Житомирі планують залишити одну трибуну і зробити над нею накриття

29 July 2016, 12:37

Важка техніка та купи будівельного сміття - наразі так виглядають східні трибуни центрального стадіону «Полісся» в Житомирі. Щоб перевірити виконання реконструкції спортивної арени, в п’яницю, 29 липня, на стадіон приїхав губернатор Сергій Машковський.

Голова ОДА розповідає: згідно з проектом, на центральному стадіоні залишиться Західна трибуна, усі інші демонтують і проведуть благоустрій території. Навіть більше: над трибуною, яка залишиться після реконструкції, буде встановлене спеціальне накриття від дощу. За словами губернатора, невідомо коли саме стадіон буде готовий приймати перших глядачів, а першочерговим завданням підрядників є відновлення футбольного поля та бігових доріжок навколо нього.

«Ви знаєте, я звик завжди робити те, що дійсно сьогодні вдасться. Ми могли би розпочати робити накриття і сьогодні, але ми б його не завершили. Для мене, і я спілкувався з спортсменами, набагато важливіше зробити сьогодні і футбольне поле, і бігові доріжки. Навіть якщо зовнішньо благоустрій не буде виконаний в тій мірі, якій він має бути, для мене основне дати ту базу, на чому вони зможуть тренуватись, на чому вони зможуть бігати. Це буде своєрідний кістяк цього стадіону», - розповідає голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

Губернатор також повідомив, що обласна влада не збирається передавати центральний стадіон, але готова розглядати пільгові умови оренди для муніципального футбольного клубу.

«Стадіон, однозначно, як знаходився, так і буде знаходитись в комунальній обласній власності. Однозначно він робиться не лише для футбольного клубу. Ми всі розуміємо, що ось футбольне поле, ми повинні розвивати футбол, але у нас дуже потужна, дуже серйозна легкоатлетична школа. Але те, що у нас сьогодні немає бази, щоб вони тренувались - це факт. Я не говорю про те, що в Житомирі немає стадіону. Однозначно залишається обласна комунальна власність, однозначно використання легкоатлетами і на якихось умовах, звичайно, це буде безоплатна умова, або це буде, можливо, якась погодинна оренда, чи якось по-іншому, муніципальному футбольному клубу. Це повинно все бути комплексно, ми маємо дати можливість розвиватись. Чи це будуть приватні інвестори - для нас це не важливо. Головне, щоб вони розвивали наш футбол, а ми маємо їм забезпечити матеріально-технічну базу. Але ні про яку зміну, бо я чув якісь чутки, що передавати на місто, передавати муніципальному футбольному клубу - ніхто нікому нічого передавати не буде. Це обласна комунальна власність, цей стадіон має обласне значення і він має бути в обласній комунальній власності», - розповідає Сергій Машковський.

За словами підрядників, вже з наступного тижня розпочнуться роботи по відновленню футбольного поля та зовнішніх мереж. Демонтувати східну трибуну будівельники обіцяють за два з половиною місяців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі