Культура

У замку-музеї «Радомисль» провели фестиваль для популяризації етнічного одягу та підвищення самооцінки жінок

31 July 2016, 11:49

30 липня на території історико-культурного комплексу замок-музей «Радомисль» у райцентрі Радомишль Житомирської області проходив перший Всеукраїнський фестиваль-показ етнічного та стилізованого одягу й аксесуарів «Аристократична Україна».

Організатори переконані, що фестиваль сприятиме пізнанню етнографічної та культурної спадщини і досягнень регіонів України, популяризації етнічного одягу у молодіжному середовищі та серед громадян інших країн світу. Ще одна мета – сприяння підвищенню самооцінки у звичайних жінок, які замінять на показах професійних моделей.

«На всеукраїнському фестивалі українського етнічного та стилізованого вбрання «Аристократична Україна»не буде моделей 90-60-90, а будуть справжні гарні українські жінки, які знають і поважають історію свого роду. Долучитись до участі в заході міг кожен бажаючий. Для цього достатньо було заповнити анкету моделі чи майстрині», - розповіли організатори фестивалю.

Програма фестивалю передбачала показ-дефіле моделей в історичному та сучасному етно-одязі, а також представлення моделями різноманітних аксесуарів, які доповнюють жіночий образ – прикрас, віночків, сумочок, етно-поясів та інше. Був анонсований вихід моделей у національному вбранні народів світу.

До показу етнічно вбрання долучили також вдів бійців, які загинули в АТО.

«Нашими моделями будуть не моделі, а гарні українські дівчата, які знають історію і героїчний спадок своїх родів, а серед них і чимало дружин наших загиблих героїв», - написала на своїй сторінці у фейсбук організатор фестивалю Ольга Богомолець.

На фестивалі була презентована громадська платформа «Люди допомагають людям» - сайт прямої адресної допомоги родинам загиблих в АТО. 

Ольга Богомолець

 

 

Фото Катерини Тарановської

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі