Місто

У День ВДВ житомиряни вшанували пам'ять своїх загиблих земляків-десантників

2 August 2016, 13:08

Кількасот житомирян прийшли 2 серпня на житомирське військове кладовище, аби відзначити день ВДВ і вшанувати пам'ять десантників, які загинули під час бойових дій на сході України.

«11 років я відзначала це свято зі своєю дитиною - офіцером-десантником. Три роки я приходжу до нього на могилу. На жаль, вони не дожили до цього свята, вони віддали свої молоді життя за свободу і незалежність України. Девіз десантника «Ніхто, крім нас» пронесли з честю і гідністю через все своє життя. Десантники не помирають. Вони відлітають в небеса і звідти просто не вертаються», - сказала мама загиблого військовослужбовця ЗСУ Наталія Дульчик.

Трирічна донька загиблого десантника Артура Сілко прийшла на могилу до тата у тільняшці і нагородах батька-Героя.

«Кожне свято ми разом зі своїми чоловіком, зі своїм татом. Сьогодні його свято, ми також приїхали до нього. Орден і свої відзнаки тато залишив своїй донечці, наш тато - десантник, це дочка десантника, ми одразу вирішили, що вона буде у нас в тільняшечці і одягне його нагороди, тому що ми пишаємося своїм татом. Я розповідаю Каріночці, що він зробив для України, що він зробив для неї і ми пишаємося цим, ми хочемо, щоб всі люди знали», - розповіла вдова десантника Леся Сілко.

Десантники, у яких за плечима найгарячіші точки сходу зізнаються, за час бойових дій вони по-іншому почали ставитися до цього свята.

«Для мене особисто 2 серпня це скоріше вже день жалоби за нашими загиблими побратимами,за хлопцями, які віддали життя. Фактично половина з тих хлопців, що зараз знаходяться тут на Смолянському військовому кладовищі - це ті хлопці, з якими або я служив, або воював», - розповів «Кіборг» Валерій Логінов.

«Моє ставлення до дня ВДВ дуже змінилося після того як ми пройшли через цю війну. Тому що, на жаль, тільки зараз, коли ми втрачаємо своїх хлопців, своїх найкращих друзів,ми, на жаль, тільки тоді розуміємо, що в це свято треба вкладати. По-перше все це пам’ять про них, про тих, хто загинув, і ми сьогодні прийшли в першу чергу до них», - розповів десантник Володимир Костів, який захищав Донецький аеропорт і 77 днів пробув у полоні.

Десантники кажуть, доки в Україну не повернеться мир, вони утримаються від пишних святкувань дня ВДВ. Відзначати планують у колі бойових побратимів та рідних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі