Влада

У Житомирі планують побудувати під’їзні шляхи до сміттєзвалища та підвищити рівень дамби

12 August 2016, 14:38

11 серпня працівниками управління екології було здійснено виїзд на Житомирський полігон твердих побутових відходів для проведення власного аналізу роботи та вивчення питання модернізації дамби фільтраційних відстійників.

Про це пише сайт управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА.

«Згідно договору, що був укладений між КАТП 0628 Житомирської міської ради та КП «Житомирводпроект» розроблено робочий проект капітального ремонту (нарощування) дамби фільтраційних відстійників на міському полігоні ТПВ для боротьби з шкідливою дією фільтрат них вод. Розділом 5 робочого проекту передбачено природоохоронні заходи, розроблені з урахуванням вимог і рекомендацій чинного законодавства, які і виконуються на полігоні - постійно здійснюється нарощування дамби.

Крім того, КАТП 0628 Житомирської міської ради розробило план організації роботи у сфері поводження з відходами, заплановано ведення первинного поточного обліку кількості, типу і складу відходів, що утворюються, зберігаються та видаляються, а також буде визначатися та погоджуватися склад і властивості відходів, що утворюються, ступінь їх небезпечності для навколишнього природного середовища. Крім того, буде розроблено реєстрові картки об’єктів утворення, оброблення і утилізації відходів. КАТП 0628 Житомирської міської ради ініціювало три звернення щодо виділення коштів на продовження дамби фільтраційних відстійників, а також подало клопотання до розробника проекту капітального ремонту дамби фільтрат них відстійників – КП «Житомирводпроект» з метою коригування кошторисних розрахунків.

На сьогодні на житомирському полігоні діють сортувальна станція та лінія дегазації. Наступним кроком стане підвищення рівня дамби та будівництво під'їзних шляхів до звалища. На останнє з міського бюджету цього року виділено 3,8 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня на брифінгу мер Сергій Сухомлин розповідав про те, що у Житомирі може з’явитися сміттєпереробний завод.

Фото з сайту управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі