Події

На місці ДТП за участю таксі і велосипедистки поліція розпилювала сльозогінний газ, - свідок

21 August 2016, 15:13

На місці дорожньо-транспортної пригоди, яка 20 серпня відбулася на пішохідному переході по вул. Перемоги за участю автомобіля таксі, поліцейський застосував сльозогінний газ.

Цю інформацію, опубліковану 20 серпня у сомережі, Житомир.info 21 серпня підтвердив один зі свідків з «групи підтримки» потерпілої житомирянки Юлії Демчук Андрій Умінський.

«Так, був такий факт. Коли я близько першої години ночі приїхав на місце подій за дзвінком, - подзвонили хлопці з Автомайдану, - все вже відбулося. Лежав велосипед, стояла машина таксі, і, по-моєму, водія вже не було. Він то з'являвся, то зникав. Відповідно, його приїхали підтримати колеги, досить велика група людей. Виник конфлікт між нами з Романом Кратюком (житомирський активіст – ред.) і деякими чоловіками з «групи підтримки» водія. Ми намагалися по максимуму наробити фотографій з різних ракурсів, а також намагалися висвітлити ліхтариком і відзняти шашечки таксі, які водій заховав в салоні. Звичайно, це не всім сподобалося, ми почали сперечатися, а затим «шарпатися» з цими чоловіками. Поліцейський, оцінивши ситуацію, я так зрозумів, просто підійшов і розпилив між нами газ. Було троє поліцейських - двоє хлопців і дівчина. Юлю (Демчук – потерпілу) вже відвезли в лікарню в цей час. Водій в цей час був відсутній, напевно, здавав тест на алкоголь», - розповів Андрій Умінський.

Заступник командира батальйону управління патрульної поліції Житомира Сергій Рудзінський інформацію про ДТП підтвердив, однак, чи застосовували патрулі «балончик», точно не зміг відповісти.

«Дійсно, 20 серпня станом на 23.30 був зафіксований факт ДТП по вул. Перемоги, це був один із трьох викликів про події на дорогах Житомира в цей час. Автомобіль Daewoo Nexia під керуванням житомирянина збив велосипедиста. Приїхала слідчо-оперативна група, оформила ДТП, автомобіль вилучили і поставили на штрафмайданчик. Стосовно того, чи застосовували поліцейські сльозогінний газ, то у них самих з’ясувати немає можливості, так як вони відпочивають після нічного чергування. Але я особисто сумніваюсь, що поліцейські будуть безпідставно використовувати балончик. На місце події виїжджали двоє поліцейських, серед яких – дівчина, вони точно, так би мовити, нариватися не будуть. Однією з версій може бути те, що поліцейські намагалися припинити бійку. Згідно зі статтею 45 «Застосування спецзасобів», підставою для застосування балончика є або загроза життю та здоров’ю поліцейського, або невиконання його законних вимог, або задля припинення групового порушення громадського порядку. Можливо, завдяки цьому балону комусь не вибили око чи зуб. Це лише припущення, точніше можна буде сказати після того, як будуть опитані всі учасники події», - розповів Сергій Рудзінський.

Як повідомляв Житомир.info, автомобіль таксі на «зебрі» збив житомирську активістку Юлію Демчук. Кажуть, вона вела велосипед у руках. За найновішими даними, потерпіла зараз перебуває у відділенні нейрохірургії Житомирської обласної лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі