Політика

Чотири медзаклади Житомира безкоштовно отримали ліків на півмільйона гривень

22 August 2016, 11:41

Медикаменти для приймальних відділень першої та другої центральних міських лікарень, міської дитячої лікарні та перинатального центру безкоштовно передали волонтери Благодійного фонду «ФАРМВАРТА» та їхні спонсори – представники французької фармацевтичної компанії.

«До нас звернувся народний депутат, який обраний від Житомира, Борислав Розенблат. Його помічники зв’язалися з лікарями, ми передали їм перелік тих ліків, які маємо сьогодні, і які ми можемо передати. Організаційну роботу ми пройшли разом. Зазвичай логістику я оплачую зі своєї кишені. Але цього разу її забезпечив народний депутат Розенблат. Він надав транспорт, яким забрали ці лікарські засоби, їх привезли до Житомира», - повідомив засновник Благодійного фонду «ФАРМВАРТА» Денис Шевченко.

Єдиною їхньою умовою при передачі допомоги є використання ліків за призначенням, говорить чоловік:

«Інших умов у нас в принципі нема, ми передаємо людям абсолютно безкоштовно, так як і ми отримуємо від наших донорів, провідних світових фармацевтичних компаній».

Головний лікар міської дитячої лікарні Володимир Башек переконує: така допомога дуже важлива. Він також обіцяє, що кожна пігулка піде за призначенням.

«Буде окремий облік цих медикаментів. Кожен медикамент буде списуватися в історії хвороби. Я можу запевнити, що в дитячій лікарні стовідсотково ці медикаменти будуть використані для хворих дітей. Я дуже вдячний Денису Шевченку, який є організатором цього фонду. Хочеться зазначити і велику допомогу Бориса Соломоновича, нашого депутата», - говорить Башек.

За словами Борислава Розенблата, це лише перший крок до плідної співпраці з благодійниками «ФАРМВАРТИ» та фармацевтичними компаніями. Він також зазначив, що міського бюджету на закупівлю медикаментів для приймальних відділень міських лікарень цього року було виділено 6 мільйонів гривень. Додатково Благодійний фонд «ФАРМВАРТА» готовий нам щомісяця передавати ліків мінімум на 500 тисяч.

«Тобто, за рік це ще 6 мільйонів гривень! Це дуже серйозна допомога для міста і ми не можемо її втратити через те, що хтось вирішив порушити умови співпраці. Нам поставили єдину умову – контроль за тим, як використовуються ліки. Тому процес має бути прозорим. Мої помічники будуть постійно за цим стежити. Якщо вони помітять якісь маніпуляції – будемо оприлюднювати», - додав нардеп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі