Місто

На майдані Корольова кількасот житомирян відзначили 25-річчя Незалежності України

24 August 2016, 13:19

24 серпня кількасот житомирян відзначили 25-річчя Незалежності України урочистою ходою: з квітами і прапорами в руках вони пройшли вулицею Великою Бердичівською від пам’ятника Тарасу Шевченку до майдану Корольова. Там поклали квіти до стели героїв Небесної Сотні та вшанували хвилиною мовчання загиблих під Іловайськом військовослужбовців.

Згодом усі мали можливість подивитися пряму трансляцію військового параду в Києві. Коли на екрані з‘являлися військовослужбовці 95-ї окремої аеромобільної бригади або курсанти Житомирського військового інституту ім. Корольова, весь майдан вибухав оплесками.

Житомиряни, які прийшли відзначити День Незалежності у центр міста, зізнаються – їх переповнює почуття гордості та надії на тих, хто обороняє незалежність держави на сході України.

«І приємно, і радісно бачити і відзначати це свято. Але ми ж ще не 100% вільні. Поки наші патріоти будуть по тюрмах, поки будуть нищити справжніх українців, то ми ще не повністю вільні», - розповіла житомирянка Ірина Нікітюк.

«Це День Незалежності, це день народження нашої країни і ми повинні святкувати цей день завжди, що б не було – війна чи мир. Хотів би побажати, щоб ми жили у вільній країні. Буде вільна Україна – буде робота, буде достаток, буде майбутнє і в мого сина, і у всіх нас», - розповів житомирянин Євген Шуляр, який прийшов на майдан Корольова з маленьким сином.

З Днем Незалежності житомирян привітали керівники міста та області: народний депутат України Борислав Розенблат, заступник голови Житомирської ОДА Ігор Гундич, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма та мер Житомира Сергій Сухомлин. У своїх промовах вони дякували військовослужбовцям, які боронять Україну, а житомирян закликали підтримувати родини загиблих бійців та докладати зусиль, щоб захистити українську незалежність.

Фоторепортаж з урочистої ходи дивіться тут

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі