Влада

Губернатор підписав розпорядження про осінній призов у Житомирській області

25 August 2016, 10:47

Губернатор Сергій Машковський підписав розпорядження про заходи щодо забезпечення призову на строкову військову службу громадян України 1989-1998 років народження у жовтні-листопаді 2016 року.

Документ, підписаний 18 серпня, опублікований на сайті облдержадміністрації.

«Провести в установленому порядку призов на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу у жовтні – листопаді 2016 року. Для керівництва районними та міськими призовними комісіями і здійснення контролю за їх діяльністю утворити обласну призовну комісію та затвердити її склад згідно з додатком. Засідання обласної призовної комісії в період з 15 вересня по 15 грудня 2016 року проводити щочетверга», - йдеться у розпорядженні.

Машковський доручив райдержадміністраціям та рекомендував міськвиконкомам протягом вересня-листопада 2016 року організувати медичний огляд призовників 1989-1998 років народження.

«Для проведення медичного огляду громадян, призову їх на строкову військову службу та відправки призваних до військових частин забезпечити військові комісаріати обладнаними призовними пунктами, медикаментами, інструментарієм, медичним і господарським майном, автомобільним транспортом, виділити їм необхідну кількість лікарів, медперсоналу та технічних працівників», - зазначається у документі.

Також необхідно «ужити дієвих заходів» щодо: здійснення поточних ремонтів призовних дільниць; оповіщення призовників про їх виклик у військові комісаріати та забезпечення своєчасного прибуття за цим викликом; проведення урочистих проводів призовників на строкову військову службу; підтримання на призовних дільницях громадського порядку; дотримання правил безпеки при перевезенні призовників.

Керівникам підприємств, закладів, установ незалежно від підпорядкування і форм власності згідно із пунктом 1 статті 21 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» рекомендується забезпечити виплату громадянам, які звільняються з роботи у зв’язку з призовом, вихідної допомоги у розмірі двох мінімальних заробітних плат.

У розпорядженні зазначено, що головному управлінню Національної поліції України в області рекомендується протягом вересня-листопада 2016 року за заявкою військового комісара Житомирського обласного військового комісаріату виділяти наряд поліції для чергування на обласному збірному пункті та забезпечити розшук, затримання і доставлення до військових комісаріатів громадян, які ухиляються від виконання військового обов'язку.

Як повідомляв Житомир.info, весняний призов у Житомирі проходив цього року з 5 травня по 30 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі