Економіка

Між районами та містами Житомирської області перерозподілили державну субвенцію на придбання твердого палива

25 August 2016, 17:30

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський 18 серпня підписав розпорядження про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік. Згідно з цим документом, між районами та містами області перерозподілили близько 2,6 млн грн субвенції. Ці кошти спрямовані на надання пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Відповідне розпорядження опублікували на сайті Житомирської ОДА 25 серпня 2016 року.

Як пояснила Житомир.info у телефонному коментарі директор департаменту фінансів Ганна Ємченко, ці кошти деякі міста та райони Житомирщини отримали тимчасово внаслідок внутрішнього перерозподілу.

«Я доповідала на комісіях і на сесії, що нам держава дала два види субвенції – на допомогу сім’ям із дітьми та на енергоносії. Велику суму. Але ця субвенції на тверде паливо – це просто внутрішній перерозподіл. Виходить так, що за рахунок того всього, що в нас було на початку року, ми в одного району забрали і окремим дали, щоб вони мали можливість розрахуватися. А суму 2 млн 571 тис. 100 грн ми тимчасово перерозподілили між містами і районами у межах тих призначень, які нам дала держава. Це постійний річний процес внесення змін (до бюджету, – ред.) шляхом перерозподілу і щомісячного розподілу», – прокоментувала Ємченко.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі вирішили зменшити обсяг державної субвенції бюджету Корольовського району на 1 966,8 гривень, перерозподіливши видатки на користь Богунського району. Ці кошти спрямують на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у рамках надання пільг та житлових субсидій населенню.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі