Культура

Два житомирські музеї – цікаві, але не «розкручені». Фоторепортаж

25 August 2016, 18:15

Коли житомирян гості міста питають про цікаві місця, то серед музеїв в першу чергую згадують Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова та його будинок-музей, можливо ще пригадають краєзнавчий музей, який розташований в центрі міста, але мало хто згадає про філію цього закладу – музей письменника Володимира Короленка. Так само поза увагою житомирян залишається літературний музей, хоча він іноді привертає до себе увагу мистецькими акціями.

Музей Короленка, який розташований біля однойменного майдану, кілька років тому відремонтували. Його експозиція відображає кінець XIX – початок XX століть і фактично лишається незмінною. За словами працівників музею, його відвідують не лише житомиряни: іноді спеціально приїжджають гості з інших країн. Кажуть, що нещодавно у них був відвідувач з Бразилії, який розповів, що в його країні видають «Сліпий музикант» та «Діти підземелля» Короленка, і пообіцяв прислати музею екземпляр книги в подарунок.

«Коли приходять до музею, то на що розраховують? Всі знають, що це письменник, але мало хто знає, що він був талановитим журналістом, художником, громадським діячем. І коли люди дізнаються і бачать це все – вони зовсім іншими, окриленими виходять з музею», - розповідає Оксана Бовкун.

Вартість квитків: для учнів та студентів – 5 грн, екскурсія для групи – 20 грн: для дорослих – 10 грн, екскурсія для групи – 40 грн.

Оксана Бовкун

 

Експозиція Житомирського обласного літературного музею, який знаходиться на вул.Київська, постійно змінюється.

«За останній рік ми відкрили цікаву виставку, яка збагатила наш «репертуар». Ця виставка присвячена 50-річчю спілки письменників України. Новий зал викликає інтерес, тому що там матеріали про всіх наших (житомирських) членів спілки. Намагаємося в першу чергу залучати до музею житомирян. Учнівська молодь, студенти, викладачі – це основний наш контингент. Приїжджають люди й з інших міст та країн. У нас все дуже гарно працює, ремонт був (2008-2009 рр.) – все зроблено, нічого не тече. Так що тут проблем ніяких немає, все нормально. Ну а те, що фінансування на культуру в країні немає – це проблема загальна для всієї України», - розповів директор літературного музею Віталій Єремєєв.

У музеї зараз діє декілька виставок: тут можна побачити виставку картин житомирських художників, виставку особистих речей Бориса Тена та композитора Михайла Скорульського та ще багато цікавого.

Вартість квитків: для учнів та студентів – 5 грн, екскурсія для групи – 40 грн; для дорослих – 10 грн, екскурсія для групи – 50 грн.

Директор літературного музею Віталій Єремєєв

 

 

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі