Події

У Житомирській області проти мами хлопчика, який три дні жив з кулею в животі, відкрили кримінальне провадження

26 August 2016, 12:17

До лікарні дворічного хлопчика у важкому стані доправила «швидка». Медикам не одразу вдалося встановити діагноз.

«Привезли дитя з підозрою на клініку гострого живота. Була неодноразова блювота у дитини, дитя було зневоджене. Стояло питання про непрохідність», - розповідає заступник головного лікаря Житомирської обласної дитячої лікарні Микола Бобер.

На животі хлопчика лікарі помітили отвір. Рентген-знімок показав – всередині тіла – куля.

«Термінове оперативне втручання, зашивання ран. Пошкоджений був кишечник в декількох місцях були пробоїни, отвори. Прийшлось це все зашивати. На даний час дитя находиться у відділенні інтенсивної терапії. Знаходиться воно ще у важкому стані», - розповідає Микола Бобер.

У поліції з’ясували – все сталося у селі Гальчин АндрушІвського району. Того дня хлопчик з мамою, дядьком та іншими дітьми відпочивали на березі ставка поблизу бабусиної хати. Коли діти бачилися, дядько нібито випадково вистрелив з пневматичної гвинтівки і вцілив у дитину.

«Сам чоловік, якому належить гвинтівка, визнає свою вину», - зазначила речник ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко

Після поранення родичі три доби не показували дитину медикам. Бабуся хлопчика з журналістами спілкується через зачинені двері. Запевняє: не викликали лікарів одразу, бо нібито не було потреби.

«Думали, що воно трошки легше буде. А воно так вийшло», - сказала бабуся і зазначила, що мами хлопчика вдома нема.

20-ти річний Іван, який поранив свого племінника, від журналістів утікає городами. Наразі правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом завдання дитині тілесних ушкоджень та вилучили гвинтівку.

«Зброя була вилучена на горищі, під сіном. Це пневматична гвинтівка і дозволу, спеціального дозволу на її зберігання не треба», - повідомила Алла Ващенко.

За недогляд за дітьми, що привело до тяжких наслідків, можуть покарати і 33-річну матір хлопчика. Стосовно неї теж відкрили кримінальне провадження. Сім’я з чотирма дітьми, наймолодшій з яких усього 7 місяців, перебуває під контролем соціальних служб.

«Піднімалося питання лікарською амбулаторією про те, що неналежно виховує мама своїх діток. Немає в чому купати дитину, немає достатньо в будинку харчування для такої дитинки як 7 місяців», - розповіла голова Гальчинської сільської ради Валентина Берладин.

Сусіди ж стають на захист багатодітної мами. Те, що сталося, вважають нещасним випадком.

Дядькові, який спричинив малолітній дитині тяжкі тілесні ушкодження, загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. Нині його не взяли під варту, бо чоловік співпрацює зі слідством.

Нагадаємо, хлопчика, якому дядько вистрелив у живіт,  прооперували  у Житомирській обласній дитячій лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, 19 серпня житель Житомирської області поранив з гвинтівки маленького хлопчика,дитину відвезли у лікарню на третій день.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі