Україна

Цього року ешелони та колони військової техніки з Росії 260 разів незаконного перетинали державний кордон України, - Марчук

27 August 2016, 12:12

З початку 2016 року зафіксовано 260 випадків незаконного перетину державного кордону України з боку РФ ешелонами і колонами військової техніки.

Дану інформацію з посиланням на дані підготовчих документів, які використовуються  у перемовинах у Мінську, оприлюднив учасник переговорної групи Євген Марчук.

Зокрема, йдеться про незаконний перетин кордону у січні - 19 разів, у лютому - 36, у березні - 32, у квітні - 33, у травні - 41, у червні - 25, у липні - 37, у серпні - 37.

Основні поставки вантажів здійснювалися на залізничні станції Іловайськ, Краснодон, Ровеньки, Квашин, Донецьк.

"Лише з 1 до 25 серпня 2016 року з території Росії бойвикам доставлені 59 танків/САУ, 24 ББМ, 4 РСЗО, 104 од. автомобільної техніки, понад 96 цистерн палива і понад 95 вагонів боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Крім цього бойовики продовжують використання БПЛА для ведення розвідки території України.

"У період з 1 по 25 серпня 2016 року було виявлено 65 таких фактів, з них 4 з порушенням державного кордону", - йдеться у документах станом на 26 серпня 2016 року. 

За даними, які оприлюднив Марчук, станом на 26 серпня 2016 року найбільше скупчення сил і засобів бойовиків "ДНР" та "ЛНР" спостерігається у районах н.п. Луганськ, Стаханов, Первомайськ, Дебальцеве, Гольмівський, Горлівка, Ясинувата, Макіївка, Донецьк, Докучаєвськ, Кальміус, Новоазовськ та у тилових районах - н.п. Свердловськ, Краснодон, Кришталевий (Червоний промінь), Сніжне, Торез та Амвросіївка. 

Найбільший вогневий вплив по позиціях сил АТО противник зосереджував на об'єктах в районах н.п. Попасна, Новозванівка, Луганське, Майорськ, Зайцеве, Авдіївка, Опитне, Піски, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Гнатове та Широкино.

Як відомо, в офісі віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції повідомили, що на окупованій частинці Донбасу у проросійських бойовиків зосереджено тисячі одиниць важкого озброєння, кількість якого у порівнянні з 2014-м роком зросла у рази. 

За даними штабу АТО, влітку на Донбасі бойовики збільшили кількість обстрілів після певного періоду зниження бойової активності.  За даними розвідки, РФ регулярно доставляє на окуповані території Донбасу важке озброєння, боєприпаси і ПММ, які прибувають ешелонами.

Українська правда 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі