Україна

"Харківобленерго" за борги знеструмило трамваї та тролейбуси в обласному центрі

27 August 2016, 17:37

47 тролейбусів і половина міських трамваїв були знеструмлені о 2:00 суботи в Харкові.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради з посиланням на заступника директора Департаменту інфраструктури Євгена Федорчука.

За його словами, компанія "Харківобленерго" вимкнула шість тягових підстанцій, які забезпечують електроенергією наземний міський електротранспорт.

Він зазначив, що стоять всі трамваї Салтівського депо - в найбільш густонаселеному районі міста.

Прес-служба у п'ятницю зазначила, що КП "Міськелектротранссервіс" не може погасити перед "Харківобленерго" борг в більш ніж 40 млн грн через те, що цього року держава не компенсує підприємству перевезення пільгового контингенту.

"У підприємства "Харківські теплові мережі" накопичився борг у розмірі 83 млн грн, оскільки, за постановою Кабміну, всі заплачені споживачами кошти автоматично переводяться на рахунки НАК "Нафтогаз Україна". Подібна ситуація склалася і на КП "Харківводоканал", об'єкти якого також перебувають під загрозою знеструмлення", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що міська влада зробить все можливе, щоб харків'яни не були заручниками в ситуації, коли "Харківобленерго" відключає наземний електротранспорт.

"Ми вважаємо, що дії керівників "Харківобленерго" незаконні, і підтримуємо ініціативу голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна щодо того, аби в ситуації, що склалася, розібралися компетентні органи і повернули харків'янам можливість користуватися послугами міськелектротранспорту в повному обсязі", - заявив Кернес.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі