Культура

Не пропустіть, зовсім скоро, на Замковій горі у Житомирі – фестиваль «Jazzomir»

1 September 2016, 13:29

Цьогоріч на День міста у Житомирі з 18:00 до 22:00 біля Каменю на Замковій горі відбудеться фестиваль «Jazzomir».

Хедлайнером фестивалю стане польський гурт «Квартет Бартоша Пернала», один із виконавців якого імпровізуватиме на унікальному музичному інструменті.

Співорганізатор фестивалю Сергій Твардовський розповів Житомир.info про цікавинки заходу.

«Вони закривають нашу програму. Є цікавинка в тому, що один із виконавців використовує орган Хаммонда – це дуже рідкісний музичний інструмент. Узагалі, мало хто вміє на ньому грати, а грати джаз та ще й імпровізувати – велика рідкість. Отже, матимемо нагоду побачити і почути, як це виглядає», – сказав він.

Крім «Квартету Бартоша Пернала», участь у фесті братимуть іще три джазових колективи.

«Перший – житомирський колектив «Z-Band». Це десять виконавців із великою секцією духових інструментів. Вони грають джазові аранжування відомих світових хітів.

Другий колектив буде київсько-донецьким: вокалістка з Донецька Вікторія Корженок, котрій акомпануватимуть знаменитий джазовий гуру, друг житомирського фестивалю «Jazzomir» і взагалі відомий за межами України піаніст Володимир Соляник і його тріо. Це такий зірковий колектив, який об’єднає Донецьк і Київ разом.

Потім, буде вінницький гурт такого танцювально-джазового спрямування, називаються вони «The Hypnotunez». Вони були у нас у червні: справили фурор, запалили зал. Це п’ять вінницьких хлопців. При цьому дуже велика рідкість, що контрабасист є і вокалістом, і фронтменом гурту. Танці з контрабасом і спів у мікрофон виглядають шикарно. Це дуже живо і авангардно звучить», – проанонсував Твардовський.

Загалом житомирський джаз-фест «Jazzomir» відбувається у Житомирі з 2008 року, але цього року вперше – в рамках святкування Дня міста.

«У Житомирі досить багато людей, які полюбляють джаз, але не має виконавців суто джазового жанру. У більшості обласних центрів такі фестивалі відбуваються щорічно. Ми вирішили популяризувати джаз у Житомирі. Вперше «Jazzomir» відбулася 2008 року, другий раз – у 2011-му, і ось влітку цього року фестиваль «Jazzomir» відбувся втретє. Адміністрація міста вирішила, що цього разу культурна версія Дня міста має бути з джазовим відтінком і ми з радістю відгукнулися зробити 2 вересня такий одноденний фестиваль», – розповів організатор про ідею проведення заходу.

 «Обрана незвична локація і ми впевнені, що вона стане таким собі джазовим майданчиком Житомира. Для глядачів буде запропоновано близько 150 місць для сидіння: будуть сільці, можливо, ми і каремати підвеземо», – уточнив Сергій Твардовський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі