Місто

У новому навчальному році всі школи Житомира отримають по 2 комп’ютерних класи

29 August 2016, 18:24

Напередодні початку навчального року міський голова разом із заступником та представниками управління освіти перевірили школи, в яких коштом міського бюджету відремонтували харчоблоки, обладнали комп’ютерні класи та придбали мультимедійні дошки.

Вони відвідали ліцей при ЖДТУ, який знаходиться на проспекті Миру, 24 та ЗОШ №36 по вул. Домбровського, 21

«Сьогодні ми відвідали дві школи в рамках перевірки готовності шкіл до нового навчального року. Цього року досить багато коштів виділено на управління освіти. В одній школі ми подивилися новий комп'ютерний клас, інтерактивну дошку, які отримали в цьому році всі школи. Комп'ютерні класи теж цього року отримали всі школи. Так само ми перевіряли готовність харчоблоку», - зазначив Сергій Сухомлин.

Він нагадав, що цього року коштом міського бюджету відремонтовано 15 харчоблоків: 5 у школах і 10 в дитячих садках.

«Чималий обсяг харчоблоків, де проведені капітальні ремонти. З такими обсягами вкладення грошей нам необхідно 3-4 роки для того, щоб привести всі школи міста Житомира на той рівень, якому вони повинні відповідати. Цього року крім тих комп'ютерів, які були закуплені за рахунок бюджету міста, а це 326 комп'ютерів, ще близько 300 комп'ютерів надійде за державною програмою. Це перший рік, коли фактично всі школи отримають по 2 комп'ютерні класи без участі батьків. Ми скасували всі програми «50 на 50», щоб у такий економічно важкий час не брати гроші з батьків», - сказав міський голова.

Він також наголосив, що на покупку комп'ютерів з міського бюджету виділили 5,5 млн грн, а за результатами тендеру економія склала 2,2 млн грн. Крім того, у формуванні техзавдання на покупку комп'ютерів цього року брали участь вчителі інформатики, які безпосередньо працюватимуть з цією технікою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі