Місто

Житомирське «ноу-хау»: вулична торгівля під виглядом мітингу та допомоги однопартійцям

30 August 2016, 16:55

По вулиці Великій Бердичівській, навпроти першої міської лікарні, 30 серпня черговий рейд інспекції з благоустрою. Представник робочої групи зачитує продавцям норми закону, за яким і здійснюється припинення торгівлі: «Пунктом четвертим, статті 160 передбачено: самовільне розміщення торгівельного обладнання, підлягає негайного демонтажу». У центрі конфлікту - знову продукти з асфальту. Проте цього разу – замасковані.

Розмістивши під агітаційною палаткою кілька кілограмів овочів та фруктів, член політичної партії «5.10» Денис Ушмаєв виправдовується, що усе це вони дають своїм однопартійцям безкоштовно.

 «Не має ні цінників, ні нічого. Це подарунки членам партії «5.10». Людина підходить, вітається. Показує партійне посвідчення і бере», – запевняє Денис Ушмаєв.

Також, партієць пред’являє документ  дозволу на проведення мітингу з датами і часом, який узгоджений з міською владою. Однак, працівник департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Ірина Опір стверджує, у даному листі не вказано ані місця проведення акції, ані переліку подарункових продуктів.

Інспекція з благоустрою разом із поліцією мають свою версію. Розповідають, ранком цього дня робили контрольну закупку, тому факт здійснення незаконної торгівлі документально зафіксований.

«Є у нас свідки даного адміністративного порушення і дали свідчення, що дана громадянка не роздає дану продукція, членам партії «5. 10», а продає її за визначеною ціною. Що підтверджує факт адміністративного порушення за статтею 160, ч.1», – розповів старший інспектор Житомирського відділу поліції Володимир Свірчевський.

У ході перевірки, під протокольний запис поліції, фрукти та овочі з асфальту несуть на ваги та вилучають. Що ж до натяків активістів «5.10», буцімто це політичний тиск на партію, директор інспекції з благоустрою Юрій Юзвінський каже, що вилучають лише продукти.

«Ми ж їхню палатку не зносимо, вона як стояла, так і стоїть, хай роздають свою пресу, літературу, агітують людей. Але ніхто не дозволить їм торгувать в палатці цієї політичної партії», – зазначив Юрій Юзвінський.

Насамкінець, вилучений товар з-під агітаційної палатки, правоохоронці повезли до «Зеленбуду». Запевняють, там продукти перебуватимуть до рішення суду.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі