Місто

«Мої податки»: як фінансуються школи Житомира і скільки це коштує

31 August 2016, 09:07

Скільки бюджетних грошей виділяється на утримання шкіл, ліцеїв та гімназій Житомира, та які проблеми з фінансуванням загальноосвітніх закладів виникають у 2016 році – про це у програмі «Мої податки» розповів заступник міського голови Матвій Хренов.

«З державного бюджету ми отримуємо освітню субвенцію 211 млн грн. Дефіцит вже на сьогоднішній день - 32 млн грн. на зарплати та комунальні послуги і з міського бюджету вже на ці статті було виділено 5,5 млн грн для дофінансування. Фактично ми не маємо проблем до кінця вересня. З кінця вересня ми знову ж таки або будемо змушені виділяти кошти з міського бюджету, зараз ми активно проводимо роботу, щоб виділити додаткову субвенцію на школи міста для того, щоб вони були профінансовані», - розповів Матвій Хренов.

Також він розповів, як до початку нового навчального року коштом міського бюджету обладнали компֹ’ютерні класи та харчоблоки у школах міста.

«Освіта в першу чергу - це не тільки ремонти, а це якість освіти і та база, яка є в школах. У цьому році для кожної школи міста Житомира були закуплені класи інформатики. при чому ми купили досить якісні комп’ютери, працювала робоча група, яка вивчала їх технічні характеристики, і вони будуть актуальні 4-5 років 100%. Другий важливий момент, були закуплені мультимедійні дошки в класах англійської мови, кожна школа отримає мультимедійну дошку. Це може якісно підняти рівень зацікавленості учнів саме цими предметами. Якщо ми говоримо про харчоблоки, їх була зроблена велика кількість - 17, 5 з яких у школах. Важливо, що це був не просто поточний ремонт. Це була капітальна реконструкція, заміна за необхідністю технологічного обладнання. Тому що багато харчоблоків вже були гігієнічно небезпечні. Важливо, що ми це зробили. Це зроблено за рік», - сказав Матвій Хренов.

Детальніше про фінансування загальноосвітніх закладів міста – у відео.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі