Місто

Мер Житомира розповів, хто відповідає за підготовку до зими будинків, переданих на баланс ОСББ

31 August 2016, 10:10

За підготовку до зими житлового фонду Житомира відповідають ЖЕКи, які зараз знаходяться у стадії ліквідації, а контролює підготовку спеціально створений штаб.

Про це Житомир.info повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Створений штаб, який очолює Олександр Фещенко, заступник, і вони кожного тижня на засіданні штабу розглядають підготовку до зими. Ми розуміли, що та кількість ОСББ, яка створена, і ті люди, які тільки почали керувати ОСББ – вони не мають досвіду і ми дійсно могли б отримати проблему з опалювальним сезоном. Тому, хоч ЖЕКи і знаходяться в стадії ліквідації, частина робіт перекладена на ЖЕКи. І вже штаб по підготовці до зими контролює підготовку житлового фонду до опалювального сезону», - сказав Сергій Сухомлин.

За словами мера, зараз штаб контролює підготовку документально, а потім буде перевіряти готовність будинків, виїжджаючи на місце.

«Зараз вони контролюють це документально, так само, як і інспекція теплокомуненерго, яка приймає ці роботи і ставить свій підпис. Після того, як ми отримаємо вже певну кількість паспортів (готовності будинків) – почнуться виїзди на місце, як це було минулого року, і почнемо контролювати безпосередньо на місці. До 1 жовтня ми повинні повністю підготувати місто до зими», - наголосив мер Житомира.

Сергій Сухомлин підкреслив, що підготовка до опалювального сезону не повинна впливати на передачу будинків на баланс новостворених ОСББ.

«У перехідний період з ЖЕКів ніхто не знімає відповідальність за підготовку житлового фонду до зими. Відповідальність за підготовку будинку до зими лежить на директорові ЖЕКу, так само, як і минулого року, навіть якщо цей будинок знаходиться в стадії передачі (на баланс ОСББ). Це перехідний період, ми повинні його якось пережити, будемо контролювати, виїжджати на місця. Я думаю, що ми дамо телефон «гарячої лінії» цього штабу для того, щоб голови ОСББ, у яких виникають труднощі, могли звернутися і отримати або консультацію, або прийти зі скаргою на начальника ЖЕКу, щоб ми вже зараз відреагували, а не після початку опалювального сезону», - сказав Сухомлин.

За інформацією сайту міської ради, станом на 30 серпня 2016 року у Житомирі діє 199 об’єднань співвласників багатоквартирних житлових будинків (ОСББ), 128 з яких створені цього року.

Як повідомляв Житомир.info, 13 липня на засіданні міськвиконкому затвердили склад оперативного штабу з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі