Місто

У Житомирі почали проводити тролейбусну лінію на Маликова, жителі вулиці Новопівнічної невдоволені

7 September 2016, 17:55

По один бік вже стоять стовпи, по інший - двометрові ями. Робітники комунального підприємства 7 вересня встановлюють опори для проведення тролейбусної розв’язки у мікрорайон Маликова, але мешканці навколишніх будинків цьому не раді. Також люди невдоволені і тим, що з ними ніхто не радився, перш ніж ставити біля вікон стовпи.

«Ми будемо збирати підписи, іти до міськради, боротися за правду. Що вони роблять і як воно взагалі буде, тому що вони копають прямо під будинками, які настільки старі, що дадуть тріщину і заваляться. Як мешканці будуть, вони що, будуть їм це все відшкодовувати, чи як?», – каже мешканець будинку Валентин Каплун. 

Перший заступник начальника трамвайно-тролейбусного управління теж тут. Показує проект тролейбусної розв’язки. Пояснює: дроти будуть вести на висоті 11-12 метрів, тож вони не зашкодять жителям.

«Відповідно до проекту через провулок Новопівнічний буде проходити повітряна лінія, плюс - мінус 600 Вт постійного струму, яка абсолютно не впливає на мешканців тих будинків і на їхні помістя. Ми враховуємо всі побажання тих мешканців, які висловлюють відповідні незадоволення. Тому, я думаю, це питання має бути просто закрито», – зазначив Олег Таможський.

Проте не всі категорично налаштовані проти встановлення опорних стовпів.

«Тут же тролейбус ходити не буде, а за підживлення я «за». Мені буде легше, тролейбус ставатиме прямо біля самої хати», – каже Володимир Ткаченко.

Катерина живе неподалік. Розповідає: вже кілька десятків років чекає, коли по її вулиці таки піде тролейбус.

«Чекаємо вранці маршрутку, адже зранку їде дуже багато пенсіонерів. Як буде тролейбус ходити, то, звісно, вони будуть більше на тролейбусі їздити», – зазначила Катерина Гудзь.

Заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук запевняє, що будуть шукати компроміс з усіма мешканцями.

«У нас мікрорайон на 13 тисяч мешканців, які уже десяток років чекають цього проекту. І от ми знайшли технічне рішення, реально приступили до його виконання, будемо намагатися узгоджувати такі конфлікти, шукати компроміси надалі. Але, на жаль, підтверджуємо той факт, що навіть інколи дуже позитивні ініціативи зустрічаються таким опором», – сказав Дмитро Ткачук.

На закупівлю матеріалів для проведення нового тролейбусного сполучення по вулицям Новосінна, Чехова та Сурина Гора у міськраді поки що виділили 4,7 мільйона гривень.

 Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі