Влада

У Генштабі відповіли міському голові Новограда-Волинського стосовно парку тралів

8 September 2016, 13:42

Генштаб ЗСУ розгляне пропозиції мера міста Новоград-Волинський Житомирської області Віктора Весельського щодо розміщення однієї з військових частин на території колишнього парку тралів.

Відповідь міському голові Міноборони 8 вересня опублікували на офіційному сайті Новоград-Волинської міськради.

«У серпні 2016 року міський голова В.Л. Весельський звернувся з листами до Міністра оборони України, генерала армії України С.Т. Полторака та начальника Генерального штабу – Головокомандувача Збройних Сил України, генерала армії України В.М. Муженка за підтримкою щодо вирішення проблемних питань міста та військового гарнізону. Зокрема, у листах було зазначено: «У місті Новограді-Волинському на території площею близько 40га розташована військова частина (колишній полк тралів), де знаходяться більше 1200 гаражних боксів для військової техніки, та на даний час не використовується за призначенням. Прошу посприяти у вирішенні питання передислокації військових частин з інших областей України в наше місто для розташування їх на вищевказаній території. Сподіваюсь на Вашу підтримку та подальшу співпрацю». За дорученням заступника Міністра оборони України - керівника апарату у Генеральному штабі Збройних Сил України звернення міського голови В.Л. Весельського було розглянуто та надана відповідь: «У Генеральному штабі Збройних Сил України проводиться робота щодо визначення перспективної моделі Збройних Сил України, їх чисельності, структури, бойового складу та перспективних місць дислокації. Під час цієї роботи Ваші пропозиції будуть розглянуті та у разі оперативної доцільності буде сплановано розміщення однієї з військових частин у м. Новоград-Волинський. За нагодою, дякуємо за небайдуже ставлення до питань оборони України», - повідомляє відділ інформації та зв’язків з громадськістю міської ради.

Нагадаємо, танковий трал - це навісне обладнання танка, броньованого тягача або спеціалізованої машини, яке призначається для подолання або розчищення протитанкових мінних загороджень.

 Як повідомляв Житомир.info, Весельський мав намір особисто зустрітися з Міністром оборони і начальником Генштабу України і запропонувати передислокацію на територію колишнього військового полку тралів міста кількох військових частин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі