Місто

У Житомирському військовому госпіталі юристи безкоштовно консультуватимуть бійців АТО

9 September 2016, 13:17

Мобільний консультативний пункт безоплатної правової допомоги для учасників АТО відкрили 9 вересня на базі Житомирського військового госпіталю.

«Сьогодні у нас така подія неординарна, на нашій базі відкривають обласний центр безоплатної правової допомоги. До нас прийшли адвокати, юристи правові фахівці. Для того щоб надати консультування, надати допомогу і пояснити в яких правових рамках вони будуть з нами співпрацювати», - звернувся до пацієнтів та медиків закладу заступник начальника Житомирського військового госпіталю по роботі з особовим складом Олексій Бердник.

Юридичні консультації учасникам бойових дій будуть надавати працівники місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокати системи БПД. Бійці зможуть звертатися з будь-яких питань: отримання пільг гарантованих державою, отримання статусу УБД, отримання одноразової грошової допомоги, земельної ділянки, тощо.

«Наша місія полягає в тому, щоб кожен отримав своєчасну, якісну, повну правову допомогу. Вона буде надаватися особам, які знаходяться в госпіталі у вигляді роботи мобільного пункту правової допомоги. Це мобільний пункт буде працювати 1 раз на місяць. Юристи центру будуть абсолютно безкоштовно консультувати військовослужбовців з різних правових питань. Військових як правило турбує їх соціальне забезпечення, а також питання дотримання гарантій, які передбачені чинним законодавством, зокрема виділення земельних ділянок, права власності На житло і різні інші аспекти в сімейному та спадковому праві. Але найбільше — це соціальне забезпечення і забезпечення їх гарантій», - сказала заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська.

«Ми попередньо домовились, що в другу середу місяця з 10:00 по 12:00 працівники центру та адвокати будуть приймати всіх військовослужбовців, які захочуть отримати консультацію або роз'яснення З правових питань. Хочу особливо наголосити що законодавець обмежує право надання адвоката військовослужбовцям, я маю на увазі учасникам АТО лише із соціальних питань. Тобто, якщо військовослужбовцю необхідно встановити статус, це безумовно належить до консультації, роз'яснень і можливо на волонтерських засадах наші адвокати працівники можуть підготувати заяви до суду, але ж стосовно представництва адвокатів суді це можливо лише з соціальних питань», - зазначила директор Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Кулик.

Отримати правову допомогу військовослужбовці можуть і за межами військового шпиталю. В області працює 37 пунктів правової допомоги. Додаткову інформацію можна отримати, звернувшись у Житомирський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Контакти: м. Житомир, вул. Гагаріна, 47,

тел.: (0412) 43-01-76

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі