Місто

Через паркан від житомирської школи на приватній землі звели газову заправку, влада занепокоєна

13 September 2016, 18:05

Газова заправка автомобілів, а за бетонним парканом шкільне подвір’я – саме так зустріли новий навчальний рік в житомирській загальноосвітній школі №8.

Зараз тут пусто: немає ані працівників станції, ані охоронців. Раніше на місці цієї газової заправної станції знаходився шиномонтаж, який не ніс загрози для дітей, але в адміністрації навчального закладу кажуть, щойно вчителі виявили небезпечне сусідство – одразу почали бити на сполох.

«Почали готувати територію до нового навчального року і тут з'ясувалось, що поблизу нас, на території ТРЦ «Глобал», раптом замість шиномонтажу з'явилась газова заправка. Нас, звичайно, про це ніхто не попереджав. Тому ми одразу були схвильовані таким сусідством, бо вона граничить з дитячим майданчиком і з садком, де гуляє група продовженого дня, де проводяться уроки  фізкультури і діти бігають крос. Звичайно, що газова заправка має якийсь дозвіл на своє існування, але нас ніхто не попередив, що буде таке сусідство», - розповідає директор ЗОШ №8 Наталія Лавриненко.

Щойно розпочався новий навчальний рік, цікавитись хто дав дозвіл на встановлення заправки почали вже й батьки школярів.

«Батьки теж побачили, що з'явилась газова заправка і прийшли до школи питати нас. Ми не могли дати відповідь, бо інформацією не володіємо, тоді батьки звернулись і до управління освіти і до міської ради з тим питанням, що хто дав дозвіл, і хто взагалі власник цієї заправки. Ми питали всі сусідні організації, які з нами тут поруч знаходяться, але ніхто ніякої інформації нам надати не зміг», - каже директор ЗОШ №8 Наталія Лавриненко.

Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на цю земельну ділянку в 2012 році ПрАТ «Житомирський меблевий комбінат», керівником якого є Микола Бірюченко, укладає договір іпотеки на 30 000 000 доларів США з кіпрською акціонерною компанією «Амарена Лімітед».

Через три роки у 2015 ПрАТ «Житомирський меблевий комбінат» здає цю ділянку в суборенду Товариству з обмеженою відповідальністю «Глобал Газ», керівником і співзасновником якого є Микола Бірюченко. Іншим співзасновником і кінцевим бенефіціарним власником є повний тезка сина колишньої в.о. мера Житомира Павло Петрович Цимбалюк.

В лютому 2016 підприємці отримують технічну документацію на поділ цієї земельної ділянки, а на початку липня 2016 реєструють приватну форму власності за ПрАТ «Житомирський меблевий комбінат».

Таким чином газова заправка побудована на приватній території, власником якої по суті є ТРЦ «Глобал UA». У міській раді пояснюють, жодних дозволів на будівництво газової заправної станції не давали.

«Міська рада занепокоєна цією ситуацією. Зараз ми докладемо усіх зусиль для з'ясування законності будівництва цього об'єкту. Разом з тим я хочу зауважити, що такі об'єкти як заправка, категорія складності таких об'єктів вона підлягає перевірці Києва. І тут не декларативний метод будівництва, тобто, не наша місцева ДАБІ відкриває декларацію, а дається дозвіл з Києва. Оскільки це об'єкт підвищеної небезпеки. Є норми, вони мають бути дотримані. Я думаю, що ми здійснимо цю перевірку і будемо діяти за наслідками цієї перевірки», - переконує перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

У міськраді обіцяють направити звернення до Державної архітектурно-будівельної інспекції з вимогою перевірити законність дозвільних документів на будівництво заправної станції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі